Jordi Martin, een singer-songwriter uit Rhenen, timmert goed aan de weg.
Jordi Martin, een singer-songwriter uit Rhenen, timmert goed aan de weg. Deni Kukura

Rhenense singer-songwriter Jordi Martin gaat zijn eigen weg

24 oktober 2021 om 08:22 Mensen

RHENEN Jordi Martin (29) mag een meer dan ambitieuze en multi-getalenteerde songwriter en muzikant worden genoemd. De inwoner van Rhenen speelt gitaar, zingt en haalt ook uit andere muziekinstrumenten mooie klanken. Onlangs stond hij in ’s Hertogenbosch in het voorprogramma van de populaire band Di-Rect. Om in een tijdperk van corona toch op zijn akoestische gitaar te spelen, gaf hij onlangs een tuinconcert in Achterberg. ,,Die kans werd me door die familie geboden. En ik heb hem met beide handen aangegrepen. De belangstelling voor het concert was groot.”

Door Henk Jansen

De singer-songwriter volgt zijn hart en schrijft pure popsongs, waarbij hij alles wat voor hem het leven mooi en diepgaand maakt, gebruikt ter inspiratie. Het volgen van zijn hart en intuïtie werd al snel belangrijker toen hij steeds vaker een misplaatst gevoel ervaarde tijdens optredens. Alsof hij zichzelf steeds verloor. 

ZOEKTOCHT Tot zijn ongenoegen en verbazing was dit zelfs het geval toen hij de keuze had gemaakt echt volledig en rigoureus zijn hart te volgen, nadat Martin Ed Sheeran had ontmoet. De Engelse songwriter drukte hem persoonlijk op het hart geen plan B te hebben. Hierop begon de verdere zoektocht naar zijn naar innerlijke ik, en vervolgde hij zijn reis, waarbij hij een diepere passie vond voor het leven, het schrijven en maken van muziek. Ook maakte hij een muzikale reis met een rockband door Amerika en een deel van Azië. 

Na deze reis koos hij voor zijn eigen muziek. Begin 2021 bracht hij zijn eerste songs uit, afkomstig van zijn EP ‘Getting To Know Me’. Inspiratiebronnen voor het Rhenense talent zijn onder meer de eerder genoemde Ed Sheeran, John Mayer, Ben Howard, Chris Martin van Coldplay, Van Morisson en James Taylor. Het zijn oprechte songs die Martin zingt en uit zijn akoestische gitaar haalt. Hij componeert en schrijft deze zelf. Vooral in de coronaperiode sloeg hij vrij productief aan het schrijven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie