Dit uitzicht naar de Palmerswaard en de Nederrijn moet zo blijven, vinden omwonenden. Hier dreigen woningen te komen. Een buurtbewoner spreekt al van 'lintbebouwing.
Dit uitzicht naar de Palmerswaard en de Nederrijn moet zo blijven, vinden omwonenden. Hier dreigen woningen te komen. Een buurtbewoner spreekt al van 'lintbebouwing. Jan Graafland

Zorgen om bouwen in ‘Rijn-panorama’ in Rhenen

20 oktober 2021 om 10:49 Nieuwbouw

RHENEN Namens de buurt meldt Jan Graafland dat hij zich zorgen maakt over het vrije uitzicht naar de Rijn. Nu wordt mogelijk het terrein tegenover het BP-tankstation ook bebouwd. ,,Waarom wordt nu het goud van Rhenen opgeofferd om er te bouwen?”, zo vraagt de Rhenenaar zich af. 

,,In de afgelopen jaren is het uitzicht op de Rijn verminderd. Bouwplannen zoals de brandweergarage, maar ook de bungalows tegenover de Karwei zorgen er voor, dat het uitzicht op de Rijn verdwijnt. Over een paar weken wordt er over een bestemmingsplan gestemd, waar men ook in het gebied tegenover het BP-tankstation wil gaan bouwen. Fietsers, voetgangers, motoren en auto’s stoppen nu nog om van de panorama’s te genieten. De gemeente noemt deze panorama’s op de Rijn in zijn structuurvisie dan ook ‘Het goud van Rhenen’.

De beslissingen die genomen worden staan vaak haaks op deze structuurvisie. Zelfs het advies van een stedenbouwkundige, die adviseert om structuurvisie te volgen en niet te bouwen in de panorama’s, wordt in de prullenbak gegooid. Ook bezwaren worden terzijde geschoven. De meeste fracties willen niet bouwen in panorama’s, maar ze bekennen, dat ze zulke beslissingen over de toekomst van Rhenen gebruiken, om een ander doel te bereiken.” Jan Graafland vraagt zich af waarom. ,,Natuurorganisaties, buurtbewoners en veel mensen uit Rhenen zijn tegen, maar hoe kan het, dat iemand die geld wil verdienen, het wint van het algemeen belang? Nu vraagt de gemeente Rhenen aan de bewoners om mee te denken over de toekomst. Maar heeft het wel zin, indien de gemeente zich niet eens aan zijn eigen structuurvisie houdt, die met veel inspraak met burgers is vastgesteld?”
Begin november besluit de raad over het bouwen in deze uitzichten. Meer op panoramapalmerswaard.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie