Collectebussen KWF.
Collectebussen KWF. KWF

Opbrengst KWF collecteweek een groot succes!

19 oktober 2021 om 10:46 Lokaal Deel je nieuws

Veenendaal haalt € 49071,51 op voor KWF Kankerbestrijding.
 

Veenendaal, 18 oktober 2021– Tijdens de KWF-collecteweek in Veenendaal is door zo’n 350 vrijwilligers maar liefst 49071,51 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: 6075 euro aan giften kwam binnen via het scannen van een QR-code en 8676 euro via WhatsApp.

Gemotiveerde vrijwilligers

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Veenendaal heel dankbaar voor hun gift”, zeggen Nel Houtman, Eva de Kwaatsteniet en Pamela Koops , bestuursleden van collecteteam Veenendaal.”

Persoonlijke QR code.

Nieuw dit jaar was dat collectanten op de collectebus een persoonlijke QR-code konden plaatsen, waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. “Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden.” Landelijk is de totale cashless opbrengst van de KWF-collecteweek dit jaar gegroeid van 1,6 naar 1,9 miljoen euro.  

Collectant gemist?

Wilt u volgend jaar mee collecteren voor KWF? Dan kunt u zich aanmelden via kwfveenendaal@gmail.com. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.

Over KWF Kankerbestrijding

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maken wij al ruim 71 jaar het verschil. We bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als inloophuizen en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven. KWF. Tegen kanker. Voor het leven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie