Henk Deijs krijgt uit handen van Cornelis Mostert het eerste
exemplaar van het ‘Historisch album Rhenen’ overhandigt.
Henk Deijs krijgt uit handen van Cornelis Mostert het eerste exemplaar van het ‘Historisch album Rhenen’ overhandigt. Jan van den Brink

Henk Deijs neemt eerste exemplaar ‘Historisch album Rhenen’ in ontvangst

18 oktober 2021 om 13:00 Historie

RHENEN Henk Deijs (88) was erbij. Waar even nog getwijfeld werd of de Rhenense geschiedschrijver er bij de officiële presentatie van het ‘Historisch album Rhenen’ bij zou zijn, waaraan hij ook een groot aandeel in de samenstelling heeft gehad, was hij toch present. Op ‘zijn’ plein dat zijn naam draagt. Het pleintje tegenover Jumbo-filiaal Mostert. Henk Deijs kreeg uit handen van Cornelis Mostert het exemplaar uitgereikt.

De officiële presentatie van het stickerboek trok de nodige belangstelling. Niet alleen van tal van leden van de Historische Vereniging Rhenen en (HVOR), waaronder ook de oud voorzitter Willem van Ommeren en de nieuwe preses Henk van den Berg, maar ook van het winkelend publiek. Het zonnetje zorgde voor een gezellige sfeer tijdens de presentatie en de start van de Jumbo-actie. Cornelis Mostert nam als eerste het woord. Hij memoreerde het tot stand komen van het historisch album en hij sprak zijn dank uit aan al die mensen die hebben meegewerkt aan het boek. Vervolgens overhandigde Mostert aan burgemeester Hans van der Pas ook een exemplaar.

SAMENWERKING Het ‘Historisch album Rhenen’ is tot stand gekomen door samenwerking met het Stadsmuseum en leden van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen. Een grote bijdrage werd geleverd door het beschikbaar stellen van afbeeldingen en de coördinatie daarvan. Maaike Woldring, directeur van het Stadsmuseum sprak van een goed partnerschap met Cornelis Mostert en het Jumbo-filiaal. Lex Muller lid van de HVOR sprak ook van een prima samenwerking. Zowel met Cornelis Mostert als met het Stadsmuseum. 

De Rhenense voedselbank spon ook garen bij het verschijnen van het historisch album. Medewerkers die hebben meegewerkt aan het tot stand komen van het boek, werden door Cornelis beloond met een boodschappenpakket of een bon van vijftig euro. De geste werd vervolgens door de medewerkers van het boek geschonken aan de Rhenense voedselbank. Een bedrag dat nog eens aangevuld werd door Cornelis Mostert. 

Joke Klein medewerker van genoemde voedselbank kreeg een cheque van duizend euro overhandigd. Menige belangstellende repte zich na de officiële presentatie richting het filiaal, om er een boek te bemachtigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie