Het winnende team bij groep 7-8
Het winnende team bij groep 7-8 René Roelofs

Het Davelaarsport Schoolhockeytoernooi was een groot feest

14 oktober 2021 om 10:02 Sport Deel je nieuws

Het eerste scholentoernooi is weer achter de rug. VMHC Spitsbergen beet met het Davelaarsport schoolhockeytoernooi de spits af. Ruim vijfhonderd kinderen, verdeeld over 61 teams kwamen naar de hockeyvelden, waar het een drukte van belang was. Naast alle wedstrijden was ook Outline travel met een vijf meter hoge klimtoren en Vcompany met verschillende attracties aanwezig. Vervelen hoefde dus niemand zich. Ook het weer werkte mee. Zelfs het zonnetje kwam af en toe nog even een kijkje nemen. Ouders, opa’s en oma’s waren massaal naar het sportpark gekomen, want wat hadden we dat gemist. De scholen hadden allemaal tafels waar ze tussen de wedstrijden konden zitten en genieten van het fruit van Fruitbewust, wat naast allerlei andere dingen in de tasjes van Orthodontistenpraktijk Veenendaal zat. In de groepen 3 en 4 waren zeventien teams die streden om een finaleplaats. In de finale was De Burcht 2 te sterk voor Wereldkidz Balans 1, Aan de Basis werd derde in deze categorie. Wethouder Martijn Beek was speciaal gekomen om het de bekers en de wisselbokaal te overhandigen. Hierna was het de beurt aan de groepen 5 en 6. In deze categorie deden tweeëntwintig teams mee. Hier was de finale een onderonsje tussen ’t Speel-kwartier 5 en ’t Speel-kwartier 4, waarbij eerstgenoemde aan het langste eind trok. Winnaar van de troostfinale werd De Ceder. Als laatste werden de finales gespeeld voor de groepen 7 en 8. Hier kon in de finale tussen Het Baken 4 en de Burcht 3 geen winnaar te verwelkomen zijn in de reguliere speeltijd. Strafballen brachten uitkomst. Die werden door De Burcht 3 het beste genomen. Derde werd hier De Burcht 1. Zo kon rond 18.00 de boel weer opgeruimd worden. Heel fijn was het dat er al veel aanmeldingen voor proeftrainingen zijn binnengekomen. Maar liefst vijf keer mag je meetrainen om te kijken of de leukste sport dit ook voor jou is. In ieder geval kijken we terug op een geslaagd toernooi wat volgend jaar de woensdag voor de herfstvakantie weer een vervolg zal krijgen.

Het winnende team groep 5-6 ‘t Speel-kwartier
Het winnende team groep 3-4 De Burcht