Gezondheid belangrijker dan ooit?

13 oktober 2021 om 11:45 Sport Deel je nieuws

Mijn naam is Bryan van Steijn, Ik ben coach by Personal Fitness Nederland in Veenendaal

De afgelopen anderhalf jaar is er veel gebeurd in Nederland. En is ook duidelijk geworden dat gezond zijn en een goed imuumsysteem hebben nu belangrijker is dan ooit! 

Helaas is dit lang niet bij iedereen het geval. Als coach wil ik iedereen graag gezond en niet ziek zien, Dus om mensen op weg te helpen zijn hier 4 dagelijkste gewoontes om je imuumsysteem sterk te houden en zo gezond mogelijk te blijven! 

1. Neem een eiwitbron bij je 3 hoofdmaaltijden: Eiwitten zijn essentieel want het zijn de bouwstenen van ons lichaam. Je lichaam gebruikt eiwitten onder andere voor de opbouw en behoud van spiermassa. Bovendien zijn eiwitten belangrijk voor cellen en al het weefsel in ons lichaam. Ook voor je organen, huid, immuunsysteem en je hormoonhuishouding zijn eiwitten dan ook onmisbaar! Wat zijn goede eiwitbronnen? 
- Vlees en vis (onbewerkt)
- Zuivel
- Eieren
- Tofu/Tempeh
- Vleesvervangers
- Peulvruchten

2. Eet 300 gram groente en 2 stukken fruit per dag: Groente en fruit zitten vol met vitamines die essentieel zijn voor ons lichaam en imuumsysteem. Een paar goede tips om aan genoeg groente en fruit te komen zijn

- Maak een groentensoep (heerlijk voor de winter maanden), Maak salades voor de lunch en je kan ze ook in een lekkere smoothie stoppen! 

3. Slaap 7-9uur: Tijdens onze slaap doorlopen we een cyclus die zich een aantal keer per nacht herhaalt. Zo’n cyclus is weer op te delen in fases en iedere fase heeft echt zijn eigen functie, van simpelweg inslapen tot echt essentiële processen. Bijvoorbeeld het herstellen van je lichaam na zware trainingen of van je fysieke baan, het opslaan en verwerken van alle informatie van je werk of schooldag, maar ook het emotionele herstel! 

4. Beweeg 30 minuten actief: Hoe meer je zit op een dag, hoe belangrijker het wordt om echt even de tijd te nemen om actief te gaan bewegen. Denk aan wandelen of hardlopen, een stuk fietsen of thuis oefeningen doen. Het mag echt alles zijn, zolang jij je op jouw niveau maar enigszins uitdaagt!

Ik hoop dat ik u op deze manier wat meer heb kunnen informeren over gezondheid!

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het onderstaande emailadress:

personalfitnessveenendaal@gmail.com

Wij helpen u graag op weg! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie