Wethouder Marco Verloop leest de kinderen van Achtbaan voor op het leerplein.
Wethouder Marco Verloop leest de kinderen van Achtbaan voor op het leerplein. Wereldkidz Achtbaan

Extra leesplezier tijdens de Kinderboekenweek op Wereldkidz Achtbaan

8 oktober 2021 om 16:58 Lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 8 oktober bracht wethouder Marco Verloop een bezoek aan Achtbaan.

Iedere dag start op Achtbaan met een half uurtje lezen.  De bibliotheek op school, een samenwerking met bibliotheek Veenendaal, biedt de kinderen een grote diversiteit aan boeken van verschillende niveaus.
Lezen is leuk en helemaal tijdens de Kinderboekenweek.
Tijdens deze week wordt het belang van lezen op interactieve wijze extra onder de aandacht gebracht.

De wethouder zit ontspannen in een gemakkelijke stoel en alle kinderen zitten op kussens en zitzakken op het leerplein. Hij leest voor uit het prentenboek ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’ van Ross Montgomery en Sarah Warburton.
Vol aandacht bekijken de kinderen de afbeeldingen die achter de wethouder op het digibord te zien zijn. De oudere kinderen kunnen met hem meelezen. Het voorlezen door de wethouder is één van de extra activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.

De week is van start gegaan met een vossenjacht in de vogelbuurt in Veenendaal west. Ouders beelden, naar aanleiding van het thema van de Kinderboekenweek, diverse beroepen uit. In de loop van de week bakken de kinderen letterkoekjes en gaan de oudere kinderen de jongere voorlezen. De Kinderboekenweek wordt afgesloten met een boekenmarkt.

Wethouder Marco Verloop leest de kinderen van Achtbaan voor op het leerplein.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie