Afbeelding
Google Streetview

Enige verkeershinder tijdens groot onderhoud Rhenens viaduct

7 oktober 2021 om 11:33 Verkeer en vervoer

RHENEN Het viaduct bij de Grebbeweg (N225), gelegen over de Lijnweg (N223) in Rhenen krijgt in de weekenden van 15 en 22 oktober een grote onderhoudsbeurt. De bedoeling is dat het viaduct zo veilig en opgeknapt de winter in kan. Tijdens beide weekenden kan het autoverkeer de Lijnweg blijven gebruiken, maar worden fietsers omgeleid.  

Volgens de provincie begint het voegwerk van het gemetselde viaduct slecht te worden door indringing van water. Om te voorkomen dat de stenen los komen te liggen, is het nodig om voor de winter het voegwerk te herstellen. 

BOGEN De werkzaamheden vinden plaats in de bogen en aan de voor- en achterzijde van de brug en worden in twee weekenden uitgevoerd: vanaf vrijdagavond 15 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 18 oktober 05.00 uur en vanaf vrijdagavond 22 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 25 oktober 05.00 uur. 

VOORBEREIDING In de weken hiervoor en -na vinden al wat voorbereidende werkzaamheden plaats. Ook zal het fietspad op het viaduct herstraat worden. De scheve tegels zullen hierbij weer netjes vlak gelegd worden. 

FIETSPAD Om de werkzaamheden uit te voeren, heeft de aannemer ruimte nodig om veilig bovenin de boog te kunnen werken. Daarom wordt het gemotoriseerde verkeer op de Lijnweg gedurende de twee weekenden beurtelings over het fietspad geleid met behulp van tijdelijke verkeerslichten. De fietsers worden omgeleid. 

In de richting van Veenendaal loopt de omleiding via de Kastanjelaan/Boslandweg en de Bergwerg. Vanuit de richting Veenendaal loopt de omleiding via de Achterbergsestraatweg en de Spoorbaanweg. Deze korte omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven. Bij het herstraten van het fietspad op het viaduct worden de fietsers langs de werkzaamheden geleid en hoeven zij dus niet om te rijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie