Afbeelding
Foto door form PxHere

Om deze redenen is wonen in Veenendaal zo fijn

1 oktober 2021 om 15:16 Partnercontent


Veenendaal is een prachtige stad in Utrecht waar het fijn wonen, werken, winkelen, stappen en ontdekken is. De stad heeft alles
wat je zou kunnen wensen van een stad, maar met de allure en de vriendelijkheid van een dorp. Wij zetten de vele redenen waarom het fijn wonen is in Veenendaal op een rij. 

Stadse gemakken

Veenendaal is een middelgrote stad, maar heeft de sfeer van een dorp. Je bent hier van alle gemakken voorzien. Het centrum biedt leuke winkels en restaurants voor jong en oud en heeft een fijne bibliotheek, een theater, een museum en diverse culturele activiteiten gedurende het hele jaar. Bovendien heeft de stad een heus stadsstrand waar je in de zomer kunt genieten van een filmpje tijdens de buitenbios. 

Natuurlijke omgeving

Veenendaal biedt alle gemakken van de grote stad, maar ligt midden in de natuur. De stad is omgeven door zowel de Utrechtse Heuvelrug als de Gelderse Vallei en je kunt dus heel makkelijk op de fiets stappen en even genieten van de rust en van de natuur om je heen. Ook de Betuwe en de Veluwe liggen in de omgeving. Waar anders heb je dit?

Centrale ligging

Veenendaal ligt heel gunstig in de provincie Utrecht, centraal in het land. Het is de ideale uitvalsbasis voor banen in de regio en je bent in een mum van tijd in mooie steden als Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Amersfoort. Maar ook de rest van het land is goed bereikbaar door de goede OV-verbindingen en snelwegen bij Veenendaal.

Ontspannen huren

In de hele Randstad heerst grote woningnood. Huur- en koopwoningen zijn schaars en de prijzen zijn nog nooit zo hoog geweest. Net buiten de Randstad is deze situatie gelukkig al wat minder gespannen. Ben je op zoek naar een huurwoning in Veenendaal? Dan kun je via Huurstunt eenvoudig op de hoogte blijven van het actuele aanbod van lokale makelaars en particulieren. Zo vind je snel een woning die past bij jou. 

Rijke historie

Veenendaal heeft een rijke historie en dat zie je in de hele stad terug. Van turfwinning in de 16e eeuw tot levendige industriestad in de 19e eeuw. Tegenwoordig is het industriële verleden duidelijk zichtbaar in de Cultuurfabriek. 

Toekomstproof

Gemeente Veenendaal heeft de ogen gericht op de toekomst. De derde stad van de gemeente Utrecht heeft oog voor groei, diversiteit en duurzaamheid. De gemeente biedt ondersteuning en financiering voor diverse duurzame ontwikkelingen en de stad zelf zet ook steeds meer in op groen en duurzaamheid. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie