Afbeelding
Afbeelding van Maria Godfrida via Pixabay

Voordelen van een zonnepanelen-installatie door een professionele installateur

28 september 2021 om 07:11 Partnercontent

Zelf de uitdaging aangaan en zelf zonnepanelen installeren op een dak is een gedurfde en moeilijke klus. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd om deze complexe installatie te verwezenlijken. Zo kunnen er grote fouten gemaakt worden tijdens de installatie wat ten kosten gaat van de functionering van de zonnepanelen. Kies daarom voor een professionele installateur en dus een juiste installatie.

Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?

Zelf zonnepanelen installeren kost veel tijd. Het is van groot belang om een goed plan te hebben voordat je hiermee aan de slag gaat. Wat ga je doen? Hoe ga je het aanpakken? Neem je hulp van anderen aan? Het zijn allemaal vragen waar de meeste mensen zelf niet over willen nadenken en daarom op zoek gaan naar een professionele installateur. En dat is helemaal nog niet zo’n gek idee. Er kan namelijk van alles misgaan bij het installeren van zonnepanelen, wat bijvoorbeeld al kan beginnen bij het verkeerde installatiemateriaal. Het is ontzettend belangrijk om het juiste materiaal te hebben en de juiste bekabeling voor de installatie. Uiteraard is het ook van groot belang om veilig het dak op te gaan en om vervolgens de ideale ligging te bepalen voor de zonnepanelen. Wanneer dit eenmaal bepaald is moet de volgende complexe klus beginnen: de aansluiting op de groepenkast. Hierbij worden de zonnepanelen middels bekabeling aan de groepenkast toegevoegd. Een omvormer speelt hierbij een grote rol. De omvormer zorgt er namelijk voor dat zonne-energie kan worden omgezet in elektriciteit. Soms is hiervoor een aanpassing in de meterkast nodig. Een professionele installateur heeft hier ervaring mee en weet precies wat er moet gebeuren.

Een professionele installateur

Een installatie van een professionele en gecertificeerde zonnepanelen installateur brengt vele voordelen met zich mee. Erkende installateurs hebben namelijk ontzettend veel. Ze zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en in het aansluiten van de zonnepanelen op de groepenkast. Wanneer er aanpassingen nodig zijn kunnen ervaren installateurs direct met passende oplossingen komen zonder dat dit veel tijd kost. Ze weten immers zeer goed waar ze mee bezig zijn. Een professionele installateur is daarnaast buitengewoon een heel veilige keuze waarmee je verzekerd bent van een goede werking van de zonnepanelen door een juiste installatie.

Het installatie traject

Een groot voordeel van een erkende installateur is het advies op maat. Voordat de installateur daadwerkelijk de zonnepanelen komt installeren, wordt er een legplan gemaakt.  Hierin worden bepaalde vragen beantwoord zoals: Hoe zullen de panelen worden geïnstalleerd? En in welke richting? Moet er een bepaalde hoek gecreëerd worden? Dit zijn allemaal zaken waar een professionele installateur zich mee bezig houdt voor de hoogste opbrengst en het beste rendement. Wanneer je de beste zonnepanelen voor jouw situatie hebt gevonden is het dan eindelijk tijd voor de installatie. Tijdens de opdracht houdt de installateur zich zorgvuldig bezig met het plaatsen, monteren en aansluiten van de zonnepanelen. Dit doet hij heel secuur en zorgvuldig. Omdat dit dagelijkse werkzaamheden zijn voor professionele installateurs, lukt het vaak al binnen één dag om alle zonnepanelen te installeren.

Installateurs met VCA-certificering

Een goede installateur is  VCA gecertificeerd . Dit is een certificaat waarmee kwaliteit kan worden gegarandeerd. Alle installateurs van installatiebedrijf Feenstra zijn in bezit van zo’n certificaat waardoor je kunt vertrouwen op een veilige installatie.

De kosten van een professionele installatie

Het is normaal om voor de installatie een duidelijk overzicht van de kosten te hebben van zonnepanelen. Wanneer je een zonnepanelen pakket aanschaft, zit de installatie al bij het pakket inbegrepen. Zo weet je wat je van tevoren wat je kwijt bent voor de installatie van de zonnepanelen. Informeer daarom altijd goed bij de aanbieder van zonnepanelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie