Ondertekening gedragscode op Het Perron
Ondertekening gedragscode op Het Perron Het Perron

Burgemeester ondertekent mede gedragscode Het Perron

27 september 2021 om 14:26 Onderwijs Deel je nieuws

Op maandag 27 september 2021 hebben burgemeester Kats, directeur Daan Diepeveen samen met de medezeggenschapsraad en de leerlingenraad van Het Perron een gedragscode ondertekend.
Deze gedragscode draagt bij aan een positief, veilig en leuk klimaat waarbij iedereen zich op school prettig voelt. Met deze gedragscode maakt de school de leerlingen bewust van het feit dat leuk zijn, mogelijk gemaakt wordt door leuk gedrag en vice versa. Het is een wisselwerking tussen mensen en hun omgeving.

Tijdens een event in het Atrium van de school vond de ondertekening plaats. Aansluitend tekenden de leerlingen hun gedragscode.

Verrassen, begrijpen, beleven en borgen

Aan het tekenen van de gedragscode is de campagne Wat ben je leuk! vooraf gegaan, waarin de vier waarden Veiligheid, Respect, Verbondenheid en Kwaliteit centraal staan.
De campagne bestond uit de fases: verrassen, begrijpen, beleven en borgen.

De campagne is afgetrapt door spontaan iets leuks te doen voor de leerlingen. Aan het begin van het schooljaar kregen alle leerlingen van Het Perron als verrassing een Wat-ben-je-leuk-pen.

Door met leerlingen te praten over wat zij belangrijk vinden in de klas en met die waarden de gedragscode te bekijken, werd er in de daarop volgende weken toegewerkt naar het opstellen van klassenafspraken.

Het ondertekenen van de gedragscode valt in de Week tegen Pesten waardoor een mooie verbinding is gemaakt naar de volgende fase.

“Nu de afspraken duidelijk zijn, is het van belang dat we deze afspraken met elkaar naleven. Hierbij is het belangrijk om anderen te accepteren en te respecteren zoals ze zijn. Houd de school schoon, rustig en veilig. Help elkaar, wees vriendelijk tegen elkaar en laat zien dat we dit samen kunnen doen. ‘Met het ondertekenen van de gedragscode willen wij laten zien dat wij deze afspraken en de vier waarden bekrachtigen. Zo werken wij mee aan een positief, veilig en leuk schoolklimaat’’ – aldus Daan Diepeveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie