Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Nieuwe kinderburgemeester Veenendaal: ‘Ik hoop dat kinderen na corona weer meer naar elkaar toe groeien’

17 september 2021 om 16:57 Mensen

VEENENDAAL De nieuwe kinderburgemeester van Veenendaal, Avalon Jansen, is in de raadsvergadering van 16 september officieel door de raad geïnstalleerd. Nadat Avalon haar plannen in een video had gepresenteerd, stemde de raad in met haar installatie. Hierna kreeg Avalon van vorige kinderburgemeester Hugo Wennekes de keten overhandigd. Hugo nam in dezelfde raadsvergadering afscheid als kinderburgemeester.   

In een video vertelde Avalon wie zij is, waarom zij zich kandidaat stelde als kinderburgemeester en welke plannen zij heeft voor Veenendaal. Zo wil zij graag meer knutselclubjes: ,,Tijdens corona zijn veel kinderen uit elkaar gegroeid en dan groeien ze weer wat dichter naar elkaar.” Ook wil zij graag meer waterspeelplekken. ,,Zodat kinderen die op een flat wonen ook verkoeling kunnen vinden.”

KETEN Nadat de raad Avalon nog enkele vragen had gesteld, werd er unaniem ingestemd met haar benoeming. Hierna kreeg Avalon van vorige kinderburgemeester Hugo de keten omgehangen. Aan de keten hangt een penning met het wapen van de gemeente Veenendaal. Ieder jaar wordt op de achterkant van de penning een handgeschreven gravure toegevoegd met de naam van de kinderburgemeester uit dat jaar. 

TAKEN Een kinderburgemeester geeft kinderen een stem binnen de gemeente en praat met de burgemeester en de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook gaat een kinderburgemeester met de burgemeester of een wethouder naar evenementen zoals Koningsdag of de opening van een speeltuin. De kinderburgemeester wordt jaarlijks door kinderen van een van de Veenendaalse basisscholen gekozen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie