Tilmann van de Loo, Yolande de Meer, Jan Breur en Suzanne Vorstenbosch (vlnr), vier leden van de top 5 van SP Veenendaal.
Tilmann van de Loo, Yolande de Meer, Jan Breur en Suzanne Vorstenbosch (vlnr), vier leden van de top 5 van SP Veenendaal. SP Veenendaal

Jan Breur opnieuw lijsttrekker SP Veenendaal

16 september 2021 om 10:55 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL Jan Breur is door de leden van SP Veenendaal aangewezen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit gebeurde op maandag 13 september op de Algemene Ledenvergadering, waar onder meer de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma ‘Visie voor Veenendaal’ zijn vastgesteld. Het is voor de vijfde keer op rij dat Breur de SP-kar mag trekken.

Breur (40) zit sinds 2006 in de gemeenteraad. Daarvoor is hij één van de oprichters van zowel de Veenendaalse SP, als van de jongerenraad geweest. Hij kent het politieke klappen van de zweep als geen ander.

In de komende verkiezingen zal hij terzijde worden gestaan door Sietse van der Bij en Yolande de Meer, Tilmann van de Loo en Suzanne Vorstenbosch nemen respectievelijk plaats 4 en 5 in. Oud-gemeenteraadslid Fatima Bichbich staat op plaats 6.

LIJSTDUWERS De twintigkoppige lijst wordt afgesloten met een drietal lijstduwers. Breur: ,,Organisatiesecretaris Toke van de Rovaart is zeer actief voor de partij, en is naast politiek sociaal ook nog eens bijzonder menselijk sociaal. Oud-penningmeester Nico van Ginkel heeft een enorme staat van dienst bij de SP en is nu actief bij de Vrienden van de Oude Begraafplaats. Hekkensluiter Cor Sukkel is een bekendheid voor veel Veenendalers. Hij heeft de afgelopen jaren actie gevoerd, zodat mensen met een verstandelijke beperking assistentie kunnen krijgen bij het stemmen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want het Ministerie van Binnenlandse Zaken voert dit nu in als proef.”

,,Al met al is dit een lijst om trots op te zijn”, aldus Jan Breur. ,,Ik heb er zin in om samen met hen te gaan voor een socialer, inclusiever en levendiger Veenendaal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie