Vrijwilligster aan de slag achter de naaimachine.
Vrijwilligster aan de slag achter de naaimachine. Cobi Schoumans

repair café veenendaal begint weer in ‘t turfke

8 september 2021 om 21:50 Lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 17 september 2021 van 13.30 tot 16.30 uur staan de vrijwilligers van het Repair Café  weer klaar om te repareren in buurthuis ’t Turfke aan de Zonnebloemstraat 1. 

De vrijwilligers repareren elektrische apparaten, audio- en/of videoapparatuur, gereedschap, kinderspeelgoed, kleding of ander textiel. De bezoeker krijgt eventueel adviezen mee om zelf kleine reparaties uit te kunnen voeren. De reparatie is gratis, nieuwe materialen moeten door de bezoeker worden vergoed. Het Repair Café is geheel afhankelijk van vrijwillige bijdragen van de bezoekers, daar wordt gereedschap en materialen van gekocht. In buurthuis ’t Turfke wordt elke 3e vrijdag van de maand een Repair Café gehouden van 13.30 -16.30 uur.

Meer informatie op de website www.repaircafeveenendaal.wordpress.com of mailen naar repaircafeveenendaal@gmail.com.

Natuurlijk houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft de coronamaatregelen. Ook het buurthuis hanteert de coronamaatregelen en vraagt de bezoekers van het Repair Café zich daaraan te houden, onder andere door een formulier in te vullen, handen te desinfecteren en de afstand van anderhalve meter in acht te houden. Zo zorgen we samen voor een veilige en gemoedelijke middag.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. De stichting ondersteunt het Repair Café in Veenendaal. Door repareren te promoten, wil Repair Café Veenendaal bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie