De natuur beleven begint bij de voorduer met het boek ‘Herken wie ik ben’.

5 september 2021 om 18:31 Dieren Deel je nieuws

Corona heeft ook zijn voordelen. We gaan met z’n allen veel meer naar buiten de natuur in. De natuur zit vol met verrassingen. Maar hoe heten al die planten en dieren die je in je tuin ziet of tegenkomt tijdens een wandeling of fietstocht? De nieuwe veldgids Herken wie ik ben van natuurillustrator Jasper de Ruiter, bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. Zo wordt het op naam brengen van soorten een stuk makkelijker.

Met deze laagdrempelige herkenningskaarten leer je snel paddenstoelen, vogels, vlinders, bijen, libellen, planten, bomen, … in één oogopslag herkennen. Staat de soort niet op een kaart, dan heb je mogelijk iets bijzonders gezien!

Waar moet ik op letten?

In deze gids krijg je tips voor het snel herkennen van soorten, maar je leert ook zelf het weer te voorspellen, je wordt opgeleid tot spoorzoeker en je kunt aan de hand van de gevangen waterdiertjes de waterkwaliteit bepalen.


Specialist in het ontwikkelen van Herkenningskaarten!
Als illustrator ontwerpt Jasper sinds 2000 uiteenlopende herkenningskaarten, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de bezoekerscentra in ons land. Deze losse geplastificeerde kaarten zijn nu gebundeld in één gids.

Het boek is te bestellen op www.jasperderuiter.com, in de boekhandel en via Bol.com

Prijs € 24,95

ISBN 9789083161907
Auteur en illustrator Jasper de Ruiter

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie