Afbeelding
Pixabay

Utrechtse Heuvelrug trekt handen af van IW4

3 september 2021 om 12:40 Politiek

VEENENDAAL De deelname van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan IW4 in Veenendaal is afgerond. Dat meldt de Heuvelrugse wethouder Hans Waaldijk.

door Michiel Schaaij

De oplopende kosten voor de nieuwbouw van sociale werkvoorziening hebben daardoor geen financiële gevolgen voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het huidige pand aan de Transformatorstraat wordt gesloopt om plaats te maken voor een moderner en duurzamer gebouw. Vorige week werd duidelijk dat de bouw miljoenen euro’s duurder dreigt uit te pakken.

Maar volgens wethouder van sociale zaken Hans Waaldijk (Open) is de Heuvelrugse deelname aan IW4 al helemaal afgerond. Op basis van afspraken die bij de uittreding zijn gemaakt, maakt de gemeente dit jaar nog 18.000 euro over naar het Veenendaalse regionale werkbedrijf. Voor prijsstijgingen bij de nieuwbouw van IW4 is Utrechtse Heuvelrug niet meer aansprakelijk, zegt Waaldijk.

VERPLICHTINGEN Vóór de gemeentelijke herindeling van 2006 waren Amerongen en Leersum betrokken bij het Veenendaalse sociale werkbedrijf. Tien jaar na de start van de fusiegemeente besloot Utrechtse Heuvelrug echter om die verbintenis te verbreken. Aan het eind van dit jaar zijn ook de laatste financiële verplichtingen aan IW4 voldaan, aldus Waaldijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie