Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Veenendaal trekt ton extra uit voor verplaatsen detailhandel

2 september 2021 om 16:31 Politiek

VEENENDAAL Veenendaal trekt een ton extra uit voor het verplaatsen en transformeren van de detailhandel. De gemeente was al gestart met een stimuleringsregeling om ondernemers over te halen hun bedrijf te verplaatsen, bijvoorbeeld naar het koopcentrum om hier leegstand op te vullen. Of bijvoorbeeld een winkel buiten het centrum te transformeren naar een woning. 

Hiervoor stelt de gemeente een subsidie beschikbaar van vijftig procent van de kosten voor een schetsplan en de verbouwing met een maximum tot 30.000 euro. Bij een verplaatsing van een bedrijf buiten het centrum naar het kernwinkelgebied is een subsidie aan te vragen van 75 procent van de kosten met een maximum van 10.000 euro,

,,Het had een wat langere aanlooptijd en daarom had het college eerder al besloten om de termijn voor deze regeling te verlengen. De regeling geldt nu tot 1 januari 2022 en wij willen deze nog een half jaar langer laten duren tot 1 juli 2022. Want nu komen de aanvragen op stoom. En we verwachten dat er zelfs extra gelden nodig zijn, zeker met de aanvragen in het vooruitzicht begint het budget op te raken. Het college vraagt de gemeenteraad nog een extra honderdduizend euro hiervoor vrij te maken,’’ vertelt wethouder Dylan Lochtenberg. Ook de provincie betaalt deels mee aan deze stimuleringsregeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie