Afbeelding

Santa Run in de avond door het centrum

23 november 2016 om 14:14 Algemeen

VEENENDAAL - De Veenendaal Rotary Santa Run zal dit jaar voor het eerst in de avond de straten van het centrum kleuren. Op vrijdag 16 december lost burgemeester Wouter Kolff om 19.00 uur het startschot voor de lopers, die uitgedost in kerstmanpak, 2,5 kilometer afleggen voor het goede doel.

Na een succesvolle start in 2014 staat er voor deze derde editie van de Santa Run een extra feestelijk programma op stapel. Voorafgaand aan de kerstmannenloop is er om 18.00 uur een optocht van versierde kerstfietsen die over het parcours rijden.

‘’Doe mee, versier je fiets of bakfiets met zo veel mogelijk lichtjes, toeters, ballen en bellen en win een prijs,’’ meldt de organisatie.

Centrum

Het parcours van de Veenendaal Rotary Santa Run loopt dwars door het centrum, start en finish zijn op de Markt. Alle lopers worden feestelijk binnengehaald bij de kerstboom die het centrale middelpunt vormt van de actie Veenendaal Verlicht Veenendaal waar de Santa Run onderdeel van is.

Na afloop blijft het nog lang gezellig op de Markt, want Theater de Lampegiet organiseert daar het muziekfestival X-Mas Lights, dat voor iedereen gratis toegankelijk is. De organisatie van de Santa Run is in handen van Rotaryclub Veenendaal Regio, ondersteund door Rotaract Club Veenendaal. Deze serviceclubs zetten zich in om dit evenement tot een succes te maken. De opbrengst is dit jaar bestemd voor eenzame medemensen, vluchtelingen en jongeren in onze lokale samenleving.

Inschrijven voor de Santa Run kan via de website veenendaal.rotarysantarun.nl en kost 10,- euro per persoon. Voor dat bedrag krijg je een kerstmanpak, een startnummer, een medaille én steun je ook nog eens het goede doel. Deelname aan de fietsversierwedstrijd is gratis.

Info staat op veenendaalverlichtveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie