Afbeelding

Moestuin Het Buitenhof officieel geopend

21 mei 2017 om 17:26 Algemeen

VEENENDAAL - Onder toeziend oog van o.a. Gemeente Veenendaal, Rabobank Vallei en Rijn en IVN Veenendaal-Rhenen is moestuin Het Buitenhof in Veenendaal-Oost op 16 mei jl. officieel geopend door wethouder Arianne Hollander.

Het doel van de moestuin is buiten zijn en mensen uit de wijk ontmoeten. Tevens het leren van elkaar, integratie onder de verschillende culturen en organiseren van evenementen (zoals oogstfeest).

Op de 6 zaterdagen die er georganiseerd waren om de moestuin op te zetten (hand en span diensten om geld te besparen) hebben vele vrijwilligers (kavelhouders) meegeholpen met o.a. waterleidingen leggen, afwatering graven, tegels sjouwen en leggen, wit zand spreiden, palen en hekwerk zetten, etc..

Partners

Er zijn een aantal zakelijke partijen geweest waar we diensten hebben afgenomen, zoals het grondwerk, levering tegels, plaatsen bronboring en inkoop van leidingen, hekwerk en tegels. Tevens zijn er een aantal partijen die ons gesponsord hebben zoals:
Gemeente Veenendaal / Fonds Maatschappelijke Initiatieven
IVN Veenendaal-Rhenen
Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn

Moestuin Het Buitenhof is heel tevreden, dat na veel inspanning en tijd het project met elkaar mogelijk is gemaakt. Inmiddels is er al een wachtlijst en wordt er volop getuinierd.

Voor meer info: moestuin@burenvanoost.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie