Een ‘wow-effect’ op je bord bij Restaurant Bite in Veenendaal

19 september 2018 om 13:57 Zakelijk

Internationale smaken vermengd met een lokale twist. Restaurant Bite in Veenendaal blijft hiermee experimenten en daardoor verrassen. Maar hoe verrassend en uitzonderlijk ook, de culinaire creaties zijn altijd toegankelijk én tegelijk betaalbaar.

Veenendaal - Bite staat voor Bewust, Inspirerend, Toegankelijk en Eerlijk. “De kernwaarden van ons concept”, zegt Tim Berens, die met Bob Vermeer vorig jaar de deuren aan de Brouwersgracht openzwaaide.

Herkenbare kaart

“Onze inspiratie komt uit de hele wereld. Van Aziatisch tot Marokkaans en van Latijns-Amerikaans tot Surinaams. Overal zoeken we traditionele streetfood en smaken. Daaraan geven we een eigen draai. Bijvoorbeeld Surinaamse roti met maishoen en een kwartelei. Steeds meer gasten vallen ervoor.”

Een tijdje geleden zat een Mexicaanse bij Bite aan tafel. “Ze at een Mexicaanse beef en complimenteerde ons met de originele ingrediënten. Niet authentiek als compleet gerecht, maar wel met een puur traditionele basis. Oftewel: een wow-effect op je bord!”

Voor lunch en diner bestaat een uitgebreide kaart, die om de twee maanden volledig wisselt. Alle gerechten worden zelf bereid. Populair zijn de verrassingsmenu’s: “Vier, vijf of zes gangen met vlees, vis of vegetarisch als uitgangspunt. Daarbij houden ze in de keuken perfect rekening met diëten en allergieën.”

Diëten en allergieën

Over het laatste gesproken: bij andere restaurants kom je daarmee als gast soms bekaaid vanaf. “De producten en ingrediënten die taboe zijn, blijven achterwege. Het resultaat is dan vaak een uitgekleed en smakeloos gerecht. Bij ons eet je echter net zo lekker als normaal. In alle gevallen bedenken we een alternatief.”

De voortdurende zoektocht naar exotische lekkernijen met een toefje van Bite klinkt als een dure. Exclusief heeft zijn prijs, toch? Niet bij Bite: “Alle voorgerechten kosten onder de 10 euro, en bijna alle hoofdgerechten nog geen 20.”

Restaurant Bite presenteert Tweede Kerstdag een speciaal vijf- of zesgangendiner. En ook voor eindejaars- en Nieuwjaarsborrels is het goed toeven aan de Brouwersgracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie