Jumbo Petenbos verbindt en verbouwt

19 september 2018 om 12:54 Zakelijk

Als enige ondernemer van de Paddenstoelenlaan zit Wirner van Aanholt nu al twintig jaar op rij in hartje Petenbos. Om dat te vieren organiseert de directeur van Jumbo Petenbos de komende vier dagen een feest voor de wijk genaamd ‘Petenbos gaat los.’ Dit past perfect bij zijn doel: sociale verbinding zoeken.

Door Sanne Westerterp

Naam: Wirner van Aanholt
Leeftijd: 56 Jaar
Opleiding: Ik heb de MEAO en een bedrijfsleidersopleiding binnen de AH gedaan. Ook heb ik een masterclass retail gevolgd en ik blijf opleidingen en trainingen doen om mezelf te blijven ontwikkelen.
Maas en Waal: Daar ben ik geboren en getogen en ben ik ook in de supermarktenindustrie gestart. Twintig jaar geleden kreeg ik de optie om de eigenaar te worden van destijds de Super de Boer in het Petenbos, waar ik nu inmiddels dus de Jumbo beheer.
Onze hokjes: In Brabant zochten we vaak naar dingen om het samen leuk te hebben. Ik merk dat het zoeken naar sociale verbinding en de initiatieven daarvoor hier echt minder zijn. Zelf vind ik het echt belangrijk dat we oog voor elkaar hebben en niet allemaal in ons eigen hokje blijven zitten.
Petenbos gaat los: Dat is één van de redenen dat ik groots uitpak voor mijn twintig jarig ondernemerschap hier. We konden ook voor een leuke taart kiezen, maar ik hoop door het feest voor de wijk genaamd ‘Petenbos gaat los’ iets mooiers los te maken. Ik hoop dat de mensen uit de wijk samen komen, genieten en elkaar beter leren kennen. De warmte van mensen voelen is het mooiste dat er is.
Verbouwing: In oktober zal onze Jumbo twee weken dicht zijn wegens een interne verbouwing. De belangrijkste reden daarvoor is dat onze koelingen vervangen moeten worden, ze draaien nu op freon en wegens het milieuaspect gaan we ze vervangen. Dit is zo’n ingrijpende verandering, dat we meteen de hele winkel efficiënter gaan inrichten.
Koffiehoekje: We mogen niet naar buiten uitbreiden, dus onze ruimte blijft ‘beperkt’. Toch kiezen we ervoor straks een koffie- en theehoek te maken. Klanten gaven aan dit op prijs te stellen en het draagt bij aan de sociale binding, dus ik ben ook voor!
Leuk in opleiden en mensen trainen: Wij zijn bij Jumbo Petenbos een erkend leerbedrijf. We maken plaats voor mensen die, doordat hun sociale vaardigheden wat minder zijn, wat moeilijker aan de slag komen. Wij geven hen de ruimte om hier betrokken te raken in het arbeidsproces.
Helpen: Ons doel is om onze klanten zo goed mogelijk te helpen en dat is voor een autist bijvoorbeeld natuurlijk best moeilijk. Toch vind ik het belangrijk om ook deze mensen bij de hand te nemen en te helpen.
Relatie met werknemers: Ik wil een vlakke organisatie zijn; zonder drempels werken. Ik wil dat mensen voelen dat ik niet meer ben dan hen. Ik probeer me sociaal op te stellen en hoop dat alle werknemers voelen dat ze bij me terecht kunnen met een probleem of vraag. Dat is nodig om met elkaar in harmonie het bedrijf kunnen vormgeven. Ik denk in het collectief.
Tevreden klant: Dat is toch wel het belangrijkst. De klant moet tevreden onze winkel inkomen en mogelijk met nog grotere tevredenheid weer naar buiten stappen.
Ambitie: Een poos lang heb ik getwijfeld een tweede vestiging op te starten. Ik heb dit plan inmiddels uit mijn hoofd gezet. Ik zou ten eerste niet meer volledige aandacht aan de mensen hier kunnen geven en ten tweede zou dit nog meer werk betekenen.
Kostbare les: Ik heb een scheiding meegemaakt en geleerd dat het meest waardevolle toch echt de mensen om je heen zijn. Gelukkig ben ik drie jaar geleden opnieuw getrouwd en met mijn nieuwe vrouw, kinderen en bonuskinderen ben ik echt ontzettend gelukkig. Dit geluk schat ik nu ook op waarde.
Het mooiste aan Veenendaal: Is dan ook mijn vrouw Linda. Zij heeft mij een nieuw levenspad gegeven. Verder geniet ik van het Petenbos, het is mooi ruim opgezet met hele mooie waterpartijen.
Ik mis in Veenendaal: Een stukje historisch erfgoed. Wel is het mooi dat er steeds initiatieven ontstaan dat het meer is dan alleen wonen.
Hobby’s: Ik probeer hard te lopen maar met een volle agenda is dat een blijvende uitdaging. Alles met tijd is het stellen van prioriteit. Ik vind het ook leuk om erop uit te trekken met mijn mountainbike, maar die hangt al een tijdje met slappe banden in de schuur.
Programma Petenbos gaat los: Woensdag komen de kinderen van de drie basisscholen hier om samen de wijk op te ruimen en daar natuurlijk wat leuks omheen te doen. Verder is deze dag een pubquizz voor het hele gezin.
Donderdag: Is een high tea/high wine met een magic show en een feest voor tieners met een DJ contest. Vrijdag: Is er een groot ‘fout feest’. En zaterdag zijn er foodtrucks, gratis koffie, een kleedjesmarkt, sport, spel etc.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie