Ruby's Eyes treedt komende zondag op tijdens Theater bij de Buren in Veenendaal. De band komt in actie op de Nijverheidslaan 5.
Ruby's Eyes treedt komende zondag op tijdens Theater bij de Buren in Veenendaal. De band komt in actie op de Nijverheidslaan 5.

Spelen in intimiteit van de huiskamer

6 maart 2019 om 08:52 Algemeen

Veenendaal - Dat het straks een bijzonder optreden gaat worden, dat weten de muzikanten van Ruby’s Eyes nu al vrijwel zeker. De band is komende zondagmiddag te horen en te zien als onderdeel van het culturele evenement Theater bij de Buren in Veenendaal. ‘We repeteren weliswaar bij een van ons in huis, maar echt voor een publiek in de intimiteit van een woonkamer hebben we nog nooit gespeeld’, zegt Evert van Walsem.

Veenendaal - Ruby’s Eyes brengt tijdens het huiskamerfestival driemaal een programma van steeds een half uur. Het worden geen herhalingen van de eerste set, elk deel kent andere nummers en daarmee een eigen karakter. Daar is niet alleen voor gekozen omdat het repertoire daar ruim genoeg voor is.

Op eigen manier

‘We proberen niet alleen het publiek een plezier te doen, we genieten zelf net zo goed van de muziek. We spelen driemaal een half uur nummers die je die middag maar één keer van ons zult horen. Hoe mooi is dat?!’ Ruby’s Eyes brengt covers. ‘We spelen de nummers op een manier die bij ons past’, zegt Robin, ‘met respect voor het origineel.’ Geen bewerkingen, wel met muzikale accenten ‘zoals wij denken dat we dat kunnen maken’. Ruby’s Eyes is min of meer toevallig ontstaan, drie jaar geleden op een avondje met familie en vrienden. ‘Eentje begon er te zingen, anderen vielen in. Onze stemmen bleken goed bij elkaar te passen. Instrumenten er bij en toen werd het pas echt leuk.’ De band bestaat naast Evert van Walsem en Robin van Walsem uit Sander van Veldhuizen en Bianca de Weerd. Het gezelschap zorgt voor de inbreng van respectievelijk gitaren en derde stem, gitaar en leadzang, percussie en voor de tweede stem. Ruby’s Eyes bestaat dan wel uit een vast kwartet, dat wil niet zeggen dat de muzikanten niet ook nog in andere bands spelen. De groep speelt niet vanaf het begin in de huidige samenstelling. Evert: ‘We maken inderdaad af en toe eens een wisseling mee. Dan is het fijn als je het muziekwereldje hier in de regio een beetje kent.’

Eigen creativiteit

Repeteren is voor de leden van Ruby’s Eyes méér dan het instuderen van de nummers. ‘Repeteren’, meent Robin, ‘is sleutelen aan je eigen creativiteit. Je ontdekt met elkaar welk arrangement je waar aan welk nummer kunt toevoegen om het nét iets meer als Ruby’s Eyes te laten klinken. Nou, dan hebben we met elkaar toch een mooie hobby, of niet soms?’ Ruby’s Eyes is één van de 28 artiesten die in 28 huiskamers, tijdelijk beschikbaar gesteld door evenzovele gastvrije Veenendalers, optreden voor stadsgenoten met interesse voor muziek, dans, toneel, voordracht en poëzie. Theater bij de Buren Veenendaal werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Het huiskamerfestival trok bij die gelegenheid zo’n duizend liefhebbers die op een middag, de meeste per fiets, door de stad trokken. Meer informatie over Theater bij de Buren 2019 op theaterbijdeburen.nl en Facebook Theater bij de Buren Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie