In de laatste minuut van de wedstrijd komen meerdere vaders van Hoogland het veld in rennen om verhaal te halen, uiteindelijk liep alles gelukkig met een sisser af. (Youtube Jaap Voetbal) Foto: YouTube Jaap voetbal

DOVO JO13-1 toont karakter

7 april 2019 om 09:14 Algemeen

DOVO speelde afgelopen zaterdag 06 april de lastige uitwedstrijd tegen Hoogland. Hoogland had een goede serie neergezet, en wilde natuurlijk ook graag winnen van de koploper.

Veenendaal - Voor aanvang van de wedstrijd zie https://youtu.be/4c1bFzytb_M Het werd een gedenkwaardige dag in Hoogland. De wedstrijd werd geleid door een jonge scheidsrechter, die pas zijn derde wedstrijd floot.

“De eerste helft waren we beter, kregen meerdere kansen, en in de 6e minuut kwam er een goal uit voort. DOVO kwam er aan de linkerkant goed door, er kwam een prima voorzet, en de nummer 14 van DOVO scoorde de prima 0-1. In de 28e minuut liep onze linksback tijdens een aanval van Hoogland knap naar voren, en er werd gescoord door Hoogland, maar in buitenspelpositie dus.
Het bleef tot de rust 0-1.”

“In de 2e helft is er al vroeg, in de 3e minuut balverlies van een DOVO speler. Hij wil dit corrigeren, maar schoffelt de speler van Hoogland omver, terechte penalty, goed ingeschoten, 1-1.
DOVO moest nu karakter tonen, om de wedstrijd toch nog in hun voordeel te beslissen. Dat deden ze, in de 15e minuut van de tweede helft werd onze spits gevloerd binnen het strafschopgebied, penalty zou je denken, maar nee, doorspelen. In de 16e minuut van de tweede helft kwam er een mooie aanval van DOVO over de linkerkant, er kwam een schitterende lob over de keeper, doelpunt.
Maar nee, hun grensrechter had buitenspel geconstateerd, maar uit de beelden van YouTube Jaap voetbal kun je zien dat ons weer een terechte goal was ontnomen.

In de 24e minuut kwam dan toch de beloning voor DOVO, uit een hoekschop werd er schitterend ingekopt, 1-2. In de 29e minuut van de tweede helft kwam er een voorzet van DOVO, de keeper van Hoogland werkte de bal over zijn doellijn, maar een doelpunt werd wederom niet geteld. In de 33e minuut wederom hoekschop van DOVO, maar nu door de nummer 14 perfect de bal in de lange hoek geschoten 1-3.
In de 34e minuut moest deze nummer 14 nog een vliegende tackle ontwijken van een Hoogland speler, maar dat liep gelukkig voor ons goed af.
Daarna ontstond er nog een opstootje nadat een speler van DOVO een speler van Hoogland een duw gegeven had, nadat deze hem een hele nare ziekte had toegeschreeuwd.
Hierna kwamen 3 a 4 vaders van Hoogland het veld in, die verhaal gingen halen.
Gelukkig handelde onze trainer adequaat, en kon er nog net tussen springen, want 1 vader van Hoogland wilde zelfs de speler van DOVO slaan, begrijpelijkerwijs kwam de vader van de DOVO speler ook het veld in, om zijn zoon te beschermen.

De scheidsrechter had inmiddels afgefloten, en liep alles gelukkig met een sisser af. DOVO blijft hierdoor op titelkoers. De volgende competitiewedstrijd is 13 april thuis tegen Houten om 08:30 op veld 2.
Aanstaande woensdag komt er nog een oefenwedstrijd tegen Norwich City U13. Deze wedstrijd begint om 15:30.