Erwin van Veldhuizen en Steven Brunswijk.
Erwin van Veldhuizen en Steven Brunswijk. Foto: Selfie

Steven Brunswijk met Erwin op de foto

7 maart 2020 om 15:01 Algemeen

Veenendaal - Woensdagavond stond cabaretier Steven Brunswijk alias ‘Braboneger’ op de planken in theater Lampegiet, met zijn voorstelling Van Slaaf tot Meester. Steven werd bekend door een filmpje op Dumpert. Bn-spotter Erwin van Veldhuizen uit Veenendaal ging met hem op de foto.

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij vele harten te veroveren. Zijn shows zijn vrijwel overal uitverkocht. Steven was meerdere malen te zien op tv.
Zo deed hij mee aan het RTL5 programma Expeditie Robinson, hier verloor hij in de halve finale en was hij ook te zien in het RTL4 programma Het Perfecte Plaatje. Lang gebruikte Steven de naam Braboneger maar stopte hiermee in februari vorig jaar, toen er veel negativiteit kwam om deze naam.

Braboneger

Toch wordt deze naam vaak nog in één adem met zijn echte naam genoemd. De show in de Lampegiet was niet uitverkocht, maar zoals Steven zei bij onze ontmoeting, gelukkig komen er wel mensen. Erwin: ‘’Ik ontmoette Steven ongeveer 2 uur voor aanvang van zijn optreden. Na contact met zijn manager wist ik precies hoe laat ik bij het theater aanwezig moest zijn. Een leuke ontmoeting volgde en bij het uitstappen was het al gelijk ‘Hey Erwin’. Dat zijn leuke dingen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie