Tijgers in actie op de Valley Frisbee Games
Tijgers in actie op de Valley Frisbee Games Foto: Veenendaaltijgers

Kennismaken met Ultimate Frisbee Maak aan het begin van het nieuwe schooljaar eens kennis met de sport Ultimate Frisbee. Fribeevereniging

23 augustus 2020 om 18:25 Algemeen

Veenendaal - Frisbee gooien. Hard rennen. Je tegenstander te slim af! Frisbee vangen in het eindvak en scoren voor je team. High-fives! Dat is Ultimate Frisbee. Een teamsport voor stoere jongens en meiden. Er wordt zonder scheidsrechters gespeeld.

Alles draait om Fair Play. Frisbee is een relatief onbekende sport maar wordt al jaren gespeeld door de Veenendaaltijgers in de Nederlandse competitie en ook op het EK en WK. Afgelopen week maakte al veel kinderen kennis met de sport op de sportweek van Sportservice Veenendaal en tijdens clinics op de sport BSO’s.

Kinderen van 7 tot en met 17 jaar kunnen op vier maandagen kennis maken met de sport en de regels in een cursus Ultimate Frisbee. Op 31 augustus, 7, 14 en 21 september zijn ze van harte welkom van 18:00 tot 19:30 op de sportvelden van Voetbalvereniging Merino’s (Wageningselaan 5 Veenendaal).

Drie leeftijdsdivisies

Daarna doen de kinderen mee aan het frisbeetoernooi de Valley Frisbee Games op zondag 27 september in Veenendaal. Ze spelen een dag lang tegen andere teams uit Nederland en maken zo kennis met de wedstrijden en ‘the spirit of the game’. Er wordt gespeeld in drie leeftijdsdivisies voor kinderen tot respectievelijke 11, 14 en 17 jaar.

Deelname aan de vier trainingen en het toernooi is gratis. Iedereen krijgt bovendien een echte Tijgersbidon. Opgeven voor de trainingen en het toernooi kan via janmaurits@veenendaaltijgers.nl Ook voor meer informatie kun je dit mailadres gebruiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie