GVVV spelers gaan uit hun dak na afloop van de wedstrijd. 2-1. Belangstellenden staan uiteraard achter het hek. (Foto: Co Keulstra)

GVVV vecht zich naar drie punten

11 oktober 2020 om 18:35 Algemeen

Veenendaal - Dennis van Meegdenburg verving de zieke Jochem Twister en wist met zijn ploeg de eerste drie punten van de competitie binnen te slepen. De blauwen van sportpark Panhuis hadden in de eerste vijf wedstrijden slechts 2 punten behaald. Dus zaterdag moest er gewonnen worden van Noordwijk om de eerste overwinning van dit seizoen te scoren. En dat deden ze met 2-1.

GVVV kreeg zaterdag Noordwijk op bezoek op sportpark Panhuis. Noordwijk speelt al jarenlang op het hoogste amateurniveau. Het Veenendaalse GVVV speelde in de zestiger jaren in de tweede klasse al tegen Noordwijk, ook in de Eerste en Topklasse stonden deze toppers tegenover elkaar. En vorig jaar in de Tweede Divisie kwamen ze elkaar weer tegen. Het beginsignaal van scheidsrechter Vereijken uit Beek en Donk klonk om precies half drie. Net als bij al die andere voetbalwedstrijden bij de profs en de amateurs was er geen publiek aanwezig. Zonder supporters was het GVVV stadion sfeerloos en deze zaterdag ook nat.

GVVV laat op gang

GVVV begon wat aarzelend aan dit duel en de eerste twintig minuten was goed te zien dat ze nog niet zelfverzekerd waren. Noordwijk had dit goed in de gaten en aanval na aanval werd ingezet en ze creëerden diverse kansen om te scoren. Gelukkig voor de thuisploeg konden ze het net niet vinden. Een redding van Haouat op de lijn en goed werk van keeper Jansen stonden een treffer van de rood/witten uit Noordwijk in de weg. GVVV kreeg ook een paar kleine kansjes en op aangeven van Mark de Jong kon Philip Ties doorbreken, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij een balletje breed en die werd onderschept door de verdediging van Noordwijk. Een inzet met het hoofd van Segun Owobowale werd door keeper Johan Jansen uit de beneden hoek gekeerd. Een beetje tegen de verhouding in scoorde Hicham Haouat de 1-0 binnen op aangeven van Joshua Patrick. Een paar minuten later kreeg GVVV een penalty toegekend omdat Dylan Rietveld Haouat onderuit haalde in de zestien. Philip Ties schoot de bal op de paal maar in de rebound duwde hij alsnog de 2-0 binnen. Noordwijk had tot het rustsignaal geen weerwoord meer. Na de thee gingen beide ploegen door met hetzelfde spelletje van aanvallen en verdedigen.

Zijnet

Joshua Patrick krijgt een kans om re schieten maar zijn poging verdwijnt in het zijnet. Keeper Johan Jansen speelde vandaag zijn 300ste wedstrijd voor de blauwen van het Panhuis en kon een schot van Stef van der Zalm over het doel werken. GVVV profiteert niet van de ruimte achter de verdediging van Noordwijk en de gasten komen weer beter in de wedstrijd. Het kon niet uitblijven, Noordwijk scoort uit een van de vele corners. De voorzet kan niet worden gevangen door Jansen, die werd gehinderd. Na een scrimmage voor het doel van de thuisclub, werd de losgelaten bal ingeschoten door Emiel Wendt.

Weer moed

Deze aansluitende treffer gaf Noordwijk weer moed en ze zochten telkens weer de aanval. GVVV kon in deze periode slechts tegenhouden en had alle geluk van de wereld. Een goede kans om er 3-1 van te maken werd tien minuten voor tijd door Haouat overgeschoten. Eindelijk proefde GVVV de smaak van een overwinning. Ze hebben er zes wedstrijden voor nodig gehad. Nu ze weer weten wat winnen is, kunnen ze volgende week tegen Kozakken Boys deze lijn misschien voortzetten. Nu stijgen ze naar de 12e plaats op de ranglijst. Scheidsrechter Vereijken telde 5 minuten extra tijd bij en na het eindsignaal haalt heel GVVV opgelucht adem. We zagen een GVVV dat als ploeg jaagde op de overwinning. Dat is gelukt.

Een aanval van GVVV met Joshua Patrick en Hicham Haouat levert een corner op...(foto: Co Keulstra)