Philip Dröge
Philip Dröge Foto: de Bibliotheek Z-O-U-T

Meet & greet met schrijver Philip Dröge

11 maart 2021 om 16:35 Algemeen

Regio - De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert op dinsdagavond 23 maart vanaf 20:00 uur samen met Boekhandel Baas, The Readshop Doorn en Boekhandel Boek & Koek een meet & greet met schrijver, journalist en columnist Philip Dröge. Je hoeft hiervoor de deur niet uit, deze bijzondere lezing is namelijk online te volgen. Je kunt de avond dus gewoon thuis op de bank of aan de keukentafel bijwonen. Meld je via de website www.bibliotheekzout.nl aan en krijg een link waarmee je toegang hebt tot deze bijeenkomst. Deelname is gratis en gaat via Zoom, wel kun je vrijwillig een donatie overmaken.

De Boekenweek is weliswaar verplaatst naar de zomer, toch willen de boekhandels en de Bibliotheek Z-O-U-T het boek én het lezen vieren. Vandaar deze meet & greet met Philip Dröge. Philips (1967, Groningen) is een ‘volbloed Indo’: 80% Europees, 9,5% Indonesisch, 9,5% Chinees en 1% Papoea.
Een ‘volbloed Indo’ zoals ze maar op één plek ter wereld gemaakt werden: Batavia, oftewel het huidige Jakarta. In het zojuist verschenen Moederstad reist hij af naar Jakarta, op zoek naar sporen van zijn voorouders die al in de 17e eeuw naar Batavia kwamen.
Via de verhalen van die verre familieleden – van een slaafgemaakte uit Soembawa tot aan een moordlustige Duitse soldaat – vertelt Dröge de bijzondere geschiedenis van wat hij ‘de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad’ noemt. Dröge neemt ons deze avond mee in zijn zoektocht.

Vestdijkjaar

In het ‘voorwoord’ van deze avond openen we het Vestdijkjaar. Vijftig jaar geleden, 23 maart 1971 stierf de schrijver Simon Vestdijk. De schrijver, geboren in Harlingen, woonde vanaf 1939 tot zijn overlijden in Doorn. Zijn beeld voor het Cultuurhuis in Doorn verwijst naar de band tussen Doorn en de schrijver. Vestdijk publiceerde zo’n 200 werken. Biograaf Wim Hazeu zal deze avond kort ingaan op het werk van Vestdijk en zijn betekenis in de huidige tijd. In 2005 verscheen van zijn hand de biografie ‘Vestdijk, een biografie’, welke in 2018 herdrukt is. Ter gelegenheid van dit Vestdijkjaar, verschijnen dit jaar een aantal werken van Vestdijk in herdruk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie