Afbeelding
Pieter Vane

Drukte en gezelligheid bij Veiligheidsdag hulpdiensten in Veenendaal

4 juni 2023 om 10:12 Activiteiten

VEENENDAAL Het was een drukte van belang zaterdag bij de Veiligheidsdag in het centrum van Veenendaal. Bezoekers konden een kijkje nemen bij en meedoen aan diverse activiteiten, demonstraties en voorlichtingen van meerdere hulpdiensten.

De politie en brandweer spectaculaire demonstraties. Zo liet de politie zien hoe een uitpraat-procedure werkt bij het aanhouden van een verdacht, en de brandweer bevrijdde een ‘beknelde bestuurder’ uit een auto. Ook was er een fietsendief die de hele dag door liet zien op welke manier hij een fiets kan stelen, waarbij ook tips gaf hoe dit te voorkomen.

Er was ook een ME-bus, dierenambulance, drugslab en een cyber-escaperoom. EHBO Veenendaal liet zien wat hun werk inhoudt. En een grimeerteam stond klaar om bezoekers te voorzien van een ‘echte’ wond. 

DRUGSLAB VAN BINNEN

Tijdens de Veiligheidsdag konden bezoekers een drugslab van binnen bekijken en met eigen ogen zien hoe een hennepkwekerij, synthetisch drugslab en een cocaïnewasserij eruit zien. Ook konden ze leren over de gevaren van drugslabs én hoe ze te herkennen zijn. 

Voor de jongste kinderen was er een springkussen en bezoekers konden verder in een politieauto zitten en op een brandweerwagen klimmen. En burgemeester Gert Jan Kats deelde prijzen uit aan drie deelnemers van het cybergame spel Hack Shield.

GENOTEN VAN GESPREKKEN EN BLIJE GEZICHTEN

De politie kijkt tevreden terug op de Veiligheidsdag. ,,Wat hebben wij genoten van de gesprekken, de blije gezichtjes van alle kids en alle vragen die wij mochten beantwoorden. Door op deze manier in contact te zijn met jullie krijgen wij een beter beeld van wat er in de wijk speelt, komen we beter met elkaar in verbinding. Erg waardevol wat ons betreft want een veilige woonomgeving creëer je samen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie