Afbeelding
CLV Veenendaal

Met de gemeenteraad van Veenendaal in gesprek over polarisatie

27 maart 2023 om 17:47 Activiteiten

VEENENDAAL De gemeenteraad van Veenendaal organiseert op maandagavond 3 april een beeldvormende avond over maatschappelijk ongenoegen en polarisatie. Tijdens deze bijeenkomst legt prof. dr. Kees van den Bos uit wat polarisatie is en welke gevolgen dit kan hebben. In een panelgesprek vertellen lokale professionals hoe zij polarisatie terug zien in de Veenendaalse samenleving. De avond is open voor alle Veenendalers en zal plaatsvinden in de aula van het Christelijk Lyceum Veenendaal.

In het panelgesprek zullen als lokale professionals onder andere een jongerenwerker en een wijkagent aansluiten. Afsluitend gaan alle aanwezigen onder leiding van filosoof Bart Brandsma op zoek naar praktische handvatten om met wij-zij denken om te gaan en sociale verbinding te bevorderen.  

De gemeenteraad van Veenendaal heeft redenen genoeg om dit onderwerp lokaal op de agenda te zetten. Het onderwerp polarisatie staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Van de coronacrisis, de opvang van vluchtelingen, het klimaat, tot aan de komst van de wolf; rondom steeds meer onderwerpen staan mensen tegenover elkaar. Uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bleek onlangs dat 75% van de Nederlanders vindt dat polarisatie de laatste jaren sterk is toegenomen in de maatschappij. Stichting Ideële Reclame (SIRE) startte daarop onlangs de campagne ‘verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt’. Maatschappelijke onrust, polarisatie en in incidentele gevallen radicalisering en extremisme is één van de prioriteiten in het Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2023-2026 waar de raad in april over besluit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie