Afbeelding
Let's Gravel

Eerste editie Let’s Gravel in Veenendaal: Gravelen voor het goede doel

23 maart 2023 om 16:15 Activiteiten

VEENENDAAL Let’s gravel wordt dit jaar voor het eerst op de pedalen afgetrapt en wel op zaterdag 25 maart. Als het aan het organiserende Tafelronde 92 Veenendaal ligt, wordt dit naar verwachting succesvolle fietsevenement een terugkerende klassieker. Buiten de gebaande wegen en op de bospaden voelen deelnemers zich toerist in eigen omgeving op de Utrechtse Heuvelrug, in het gezelschap van de man die gravelen op de Nederlandse kaart zette, Laurens ten Dam. En dat voor het goede doel Stichting ALS Nederland, dat zich inzet voor onderzoek naar en behandeling van ALS.

door Arjan van den Berg

Het is meer dan een dagje uit in de natuur. Het is de bedoeling dat het een echte belevenis wordt waar de deelnemers nog lang over na kunnen praten. ,,We starten en finishen op de sprookjesachtige locatie Residence Rhenen, ooit de uitvalsbasis van circus Boltini en passeren de tofste bostracks en gravelpaden van de Heuvelrug. Het wordt een mooie dag! Let’s Gravel!”, laat de organisatie enthousiast weten.

Tafelronde 92 zal wellicht niet bij iedereen een belletje laten rinkelen, maar hun Schuiteman ValleyRun waarschijnlijk wel. Toen ze dit jaar besloten te stoppen met het hardloopevenement dat elke keer zo’n duizend lopers trok, vonden oud-deelnemers die maar al te graag wilden terugkeren dat zo jammer dat de organisatie weer in de handen van Sportservice Veenendaal werd toevertrouwd, zodat ze zelf weer nieuwe activiteiten kunnen opzetten en ondernemen.

MAATSCHAPPIJ

Rick Geijtenbeek is een van de Tafelronde-leden en initiatiefnemers van Let’s gravel. ,,We zijn een club mannen met verschillende beroepen, vaak ondernemers, die iets voor de maatschappij willen doen. We zijn een stichting en een vereniging ineen. We gaan met elkaar op pad en steunen lokale goede doelen, waarbij er wel echt een verschil moet worden gemaakt. Zo hebben we een meisje dat ernstig ziek is en haar klas met twee limo’s opgehaald om bij McDonald’s te eten en hebben hen de dag van hun leven bezorgd.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: Let’s Gravel

MENSONTERENDE ZIEKTE

Naast geld, geven ze ook graag hun tijd door Oekraïners in Veenendaal te helpen of jaarlijks te bowlen met Zideris. Het goede doel waarvoor Let’s gravel hopelijk een mooi bedrag bij elkaar fietst is bij uitzondering eens niet lokaal, maar net als dat meisje is ALS geen onbekende voor Geijtenbeek. ,,Mijn schoonmoeder had ALS en dat heb ik van heel dichtbij meegemaakt. Het is een mensonterende ziekte. Met een paar andere vrienden beklim ik dit jaar met de fiets de Mont Ventoux voor Stichting ALS en in overleg met de andere leden van de Tafelronde hebben we besloten om dat doel ook voor Let’s gravel te kiezen.”

MEEDOEN

Er is ruimte voor zo’n 250 deelnemers en er zijn drie afstanden, die beginnen bij Residence Rhenen. Het denkbeeldige startschot voor de 115 km wordt gegeven tussen 08.30 en 10.00. De virtuele startblokken voor de 80 km staan klaar tussen 09.30 en 11.00 uur, waarna de 45 km tussen 10.30 en 12.00 uur begint. Voor 55 euro krijgt iedere deelnemer koffie vooraf, een hamburgermenu, twee drankjes, een sportieve dagbesteding in een mooie omgeving en het terechte gevoel een gravelsteentje te hebben bijgedragen aan het goede doel. Opgeven kan via https://www.letsgravel.nl/aanmelden 


Foto: Let’s Gravel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie