Leneke  van der Velde: ,,Al die workshops op het Yogastyle festival zijn als het ware kleine cadeautjes."
Leneke van der Velde: ,,Al die workshops op het Yogastyle festival zijn als het ware kleine cadeautjes." Marco Diepeveen

Yogastyle festival in Yoga Centrum Veenendaal

26 januari 2023 om 10:23 Activiteiten

VEENENDAAL Het geitenwollensokkenimago van yoga is allang verdwenen. Nederland heeft yoga massaal omarmd als een effectieve methode om lichaam en geest te ontspannen en de vitaliteit te verbeteren. Yoga Centrum Veenendaal (onderdeel van Sportschool Van der Velde) houdt zaterdag 18 februari het allereerste Yogastyle festival in Veenendaal.

Wat is er die middag te doen van 14.00 tot 18.00 uur? ,,Een serie workshops door geweldige vakdocenten die mij inspireren”, vertelt Leneke van der Velde. ,,Je gaat vooral ontdekken wat bij jou aansluit. Laat je onderdompelen in een fijne yogasfeer. Praktische workshops belichten de verschillende aspecten van een ontspannen en bewuste lifestyle. Al die workshops op het Yogastyle festival zijn als het ware kleine cadeautjes.”

VRIENDELIJK Yoga is meer dan alleen mediteren op een matje in lotushouding. Er bestaan diverse stijlen voor diverse doelgroepen. Naast de reguliere lessen geeft Yoga Centrum Veenendaal bovendien herstelyoga als revalidatietherapie voor onder andere kankerpatiënten of bij burn-out klachten. ,,Wij doceren al veertig jaar yoga. Zelfs mijn vader van 83 geeft nog les. Yoga is geschikt voor alle leeftijden. Bij Van der Velde tot tachtigplus.”

Yoga richt zich op je hele lichaam en geest. Down to earth en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven. Een vriendelijke oefeningsleer, waarbij je werkt aan je ademhaling, bewustwording en ontspanning. En je leert hoe je lijf zich voelt en waar je grenzen liggen.

,,Yoga is een uitstekende manier om het hele lichaam te ontspannen. Iedereen maakt in zijn leven stressvolle, pijnlijke en verdrietige dingen mee. Yoga geeft handvatten om daarmee om te gaan en schept vertrouwen in je lijf.”

PROGRAMMA Welke aspecten komen zoal aan bod tijdens het festival? Sound healings worden verzorgd door Jose Wisselo, er is een workshop aerial yoga, huidspecialist Kirsten van der Velde geeft gezichtsyoga met guasha steen van jade, deelnemers kunnen een creatieve workshop met stipwerk volgen, stoelyoga is ideaal voor werknemers met een zittend beroep, een voetdeskundige, massagetherapeut en een ademtherapeut komen langs. Natuurlijk is er ook gedacht aan koffie, lekker gebak en maaltijdsoep. ,,Body en mind volledig gevoed dus. En het evenement is all-in!”

INSCHRIJVING Inschrijving hiervoor via www.vanderveldesport.nl. Bezoek ook www.yogacentrumveenendaal.nl. Yogalessen lopen het hele jaar door. Sportschool Van der Velde en het Yoga Centrum Veenendaal zijn gevestigd in gebouw Carrefour aan de Vijftien Morgen 1.

Dit artikel wordt u aangeboden door Yoga Centrum Veenendaal. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie