Afbeelding
Jan van den Brink

Peuters van de Speel-Inn op de Regenboog genieten volop van ‘Modderdag’

30 juni 2022 om 10:07 Activiteiten

RHENEN ,,Het is een prachtige ‘ModderDag 2022’ geworden. De kinderen hebben volop genoten. Het was prachtig weer en zo mooi om te zien hoe kinderen zich vermaken met modder’’, aldus peuterleidster Ilona van Speel-Inn kinderdagverblijf De regenboog in Rhenen.

‘ModderDag’ wordt jaarlijks wereldwijd in juni gehouden. Tal van kleuterscholen, peuterspeelzalen en Speel-Inn’s in Nederland doen mee aan deze dag. ,,Bij Speel-Inn De Regenboog in Rhenen vermaakten ongeveer 20 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar zich kostelijk met heerlijk kliederen en zich vies maken. 


 Jan van den Brink

Op het schoolplein, waar veel groen is aangebracht, werd de tuinslang tevoorschijn gehaald en werd van zand modder gemaakt’’, aldus Ilona. Het is aangetoond dat buitenspelen in de natuur de ontwikkeling van een kind stimuleert. Met ModderDag wordt het spelen in de natuur ieder jaar opnieuw gestimuleerd bij Speel-Inn de Regenboog in Rhenen. De medewerkers op het kinderdagverblijf en de kinderen kijken terug op een weer geslaagde dag in de modder. ,, Waar niets moet, maar alles mag wat de modder betreft.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie