Links Ary Polder, rechts Camille Mentink en het in midden Leendert Konings.
Links Ary Polder, rechts Camille Mentink en het in midden Leendert Konings. Marco Diepeveen

Leendert Konings zwaait af bij Konings Optiek

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Meer dan veertig jaar vormde Leendert Konings het gezicht van Konings Optiek. Regionaal uitgegroeid tot een gevestigde naam in kwalitatieve oogzorg. Maar omdat de opticien op 24 januari 70 jaar wordt, is het tijd om er een punt achter te zetten.

In 2014 droeg hij Konings Optiek over aan Camille Mentink, die later in zijn collega Ary Polder een compagnon vond. De afgelopen jaren werkte Leendert Konings parttime in de winkel ter ondersteuning van het team. 

PROFESSIONALISERING ,,In 1980 zocht ik als opticien een plaats met groeimogelijkheden”, blikt Konings terug. ,,Ik woonde in Waalwijk en wilde voor mezelf beginnen. Veenendaal was en is de beste keuze. Tot vorig jaar was het bedrijf in Passage Corridor gevestigd. Eén keer intern verhuisd, tweemaal fors uitgebreid en diverse keren verbouwd.”

Konings Optiek vestigde zich in 1980 als derde optiekwinkel in Veenendaal. De eerste jaren gingen niet van een leien dakje. ,,Weinig klanten en een hoge rentestand. In 1986 verhuisde Konings Optiek naar Passage 57, een succesvolle stap. Onze bekendheid groeide snel door de actieve deelname aan de Veenendaalse samenleving.”

Een opticien bezoek je allang niet meer voor louter een bril. Camille Mentink vervolgt: ,,In 2002 vestigde ik hier een optometriepraktijk. Toen een nieuw fenomeen. De professionalisering in de oogzorg kreeg steeds meer vleugels. Neem ook de specifieke aandacht voor kinderen, diabetespatiënten en myopie.”

Altijd oog voor kwaliteit en service, met een eerlijke prijs. Volgens Konings hebben de commerciële prijsvechters hem als zelfstandige optiek daardoor nooit gehinderd. ,,En oog voor mode. Ik ben altijd in voor iets nieuws. Blijven streven naar onderscheidende collecties. Design telt meer. Maar vergeet nooit: het glas is het belangrijkste. Een bril moet functioneel zijn.”

BROUWERSGRACHT De wens was aanvankelijk om in Passage Corridor verder uit te breiden. ,,Maar omdat er geen duidelijkheid bestond omtrent de renovatieplannen voor het winkelcentrum en het uitvoeringstempo te laag was, kozen we voor verhuizing”, verklaart Polder. 

,,Dit prachtige nieuwe hoekpand aan de Brouwersgracht 150 kwam in beeld. Een ideale zichtlocatie met veel daglicht – handig voor het passen van brillen – en drie keer zo groot als ons vorige winkelpand. Met veel meer collecties en veel meer ruimte.”

Maandag 23 januari is de laatste werkdag van Leendert Konings. Iedereen is welkom tussen 17.00 tot 19.00 uur om hem de hand te schudden. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Konings Optiek. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 6 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46