Afbeelding
Pauw Media

Auto Versteeg Buurman verkoopt vier vestigingen

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Het Voorthuizense autobedrijf Auto Versteeg Buurman draagt vanaf begin volgend jaar vier van zijn negen vestigingen over aan De Broekhuis Groep. Het gaat om de twee locaties in Ede en de garages in Veenendaal en Wageningen. Broekhuis neemt ook de ongeveer zeventig werknemers over. Voor de vestigingen in Voorthuizen, Barneveld, Ermelo, Woudenberg en Nunspeet heeft de overname geen consequenties.

Dat meldt algemeen directeur Korstiaan Versteeg van het van oudsher Voorthuizense familiebedrijf. De vestigingen gaan per 1 januari over naar de nieuwe eigenaar, waarbij de twee locaties in Ede worden samengevoegd tot één. De andere vestiging zal gesloten worden. Broekhuis neemt alle lopende contracten met de werknemers over, plus het klantenbestand.

HERVERDELING De overname heeft vooral te maken met een herverdeling van de netwerkstrategie van Stellantis, waar in totaal dertien automerken onder vallen. ,,Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat we door die wijziging genoodzaakt waren een keuze te maken. We hebben in overeenstemming met Broekhuis tot een overname kunnen komen, waarbij het voor ons mogelijk blijft om op de overblijvende vijf vestigingen onze huidige activiteiten door te zetten, in een automarkt die momenteel gigantisch in ontwikkeling is.’’

ACTIVITEITEN UITBREIDEN Op korte termijn heeft Auto Versteeg Buurman al plannen om de activiteiten op deze vestigingen uit te breiden, zegt Versteeg. ,,Het is nu nog te vroeg daar meer over te zeggen, maar feit is dat we met dit besluit de mogelijkheid krijgen om ons verder te ontwikkelen. Om in autotermen te blijven: wij gaan vol gas door.’’ In de vijf locaties die het garagebedrijf behoudt, werken in totaal ongeveer tachtig mensen. Het bedrijf is met name dealer in de merken Peugeot, Citroën, Mitsubishi, Suzuki en Toyota. In Barneveld is het autobedrijf te vinden aan de Albert Plesmanstraat en in Voorthuizen aan de Hoofdstraat.

FAMILIEBEDRIJF Auto Versteeg Buurman werd in 1966 opgericht door Voorthuizenaar Ries Versteeg (de vader van Korstiaan) en is later overgenomen door Geurt Buurman. Het is sindsdien altijd een familiebedrijf van de twee families Versteeg en Buurman gebleven, met momenteel Korstiaan als algemeen directeur en Arne en Wouter Buurman die vanaf komend jaar de aandelen van hun vader Geurt overnemen. 

De overname van de vier vestigingen is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Door Wouter van Dijk

advertentie
advertentie
Afbeelding
SKR: ‘Al 30 jaar ontdekken wij de wereld door de ogen van een kind’ 2 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar Oechies-Ter Hoeve viert briljanten huwelijk 4 uur geleden
Afbeelding
Meerdere vacatures bij Welisa: ‘Wij zoeken mensen die gretig zijn en graag willen’ Baandichtbij 6 uur geleden
Afbeelding
Candia-man ‘Bud’ helpt nog waar hij kan 7 uur geleden
Afbeelding
Kampen Boys Choir geeft gratis concert in de Westerkerk 7 uur geleden
Afbeelding
Kunst van Rhenense kinderen te zien in Huis van de Gemeente 19 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar 60 jaar getrouwd 22 uur geleden