Edwin Bouman is sinds 1 juni de trotse eigenaar van Liefde & Ambacht.
Edwin Bouman is sinds 1 juni de trotse eigenaar van Liefde & Ambacht. Dick Martens

Edwin Bouman maakt bijzondere stap: ‘Van korfballer naar kaasboer’

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL ‘Kwaliteit begint bij liefde’. Liefde voor de natuur, Liefde voor lekker en goed eten. Liefde voor het pure en voor oorsprong. Liefde voor vakmanschap en specialisme. Dat is kort samengevat het motto dat Edwin Bouman voert om van zijn kaaswinkel Liefde & Ambacht, aan de Prins Bernhardlaan 50 in Veenendaal, een succes te maken. ,,En deze liefde proeft de klant terug in de kaas.”

door Dick Martens

Bouman (50) maakte voor hij de sleutel voor het eerst in het slot van zijn Veenendaalse winkel stak een bijzondere carrièreswitch. ,,Ik werkte als consultant veel achter de computer en ben ik op een gegeven moment bewust de retail in gegaan om staand werk te doen en om met klanten in contact te komen, dat vind ik dan wel een voordeel van een winkel hebben.” 

Daarnaast is de inwoner van Bennekom in zijn woonplaats ‘een bekend gezicht’, vooral door zijn inspanningen als korfballer bij de plaatselijke trots, DVO. ,,Buiten mijn uitstapje van tien jaar naar Tsjechië, woon ik er al mijn hele leven. Korfbal was en is nog altijd ‘mijn sport’. Laatstelijk was ik trainer bij topploeg DOS’46, waar ik moest vertrekken. Nu ligt de focus op de winkel, mezelf hier ook bekendmaken. Ik hoop dat ik die kans hier krijg. Ik merk nu al dat de mensen mijn persoonlijke aandacht al waarderen.”

Helemaal onbekend met kaas was Bouman zeker niet. ,,Bij SMAAK Delicatessen in Bennekom deed ik zes jaar ervaring op om vervolgens via een omweg hier in Veenendaal terecht te komen. De vorige eigenaren kregen veel meer werkdruk op de markt en toen kwam deze winkel in de verkoop en maakte ik de keuze om die over te nemen. Met vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan om de kwaliteit en de service net zo hoog te houden als bij mijn voorganger. Een van de eerste stappen was dat ik na de vakantie de gelegenheid had om vaker open te zijn. De winkel is nu van dinsdag tot en met zaterdag open. Wel heb ik nog steeds dezelfde lijn met Nederlandse kazen en daarnaast probeer ik het assortiment aan te vullen door meer lokaal in te kopen. Alles vers en van goede kwaliteit. De maand oktober wordt de actiemaand en in het najaar liggen ook de buitenlandse seizoenkazen weer op de plank, ook zijn er de kerstpakketten en relatiegeschenken. Maar laagdrempelig, persoonlijk, kwaliteit, versheid en lokaal zijn en blijven het hele jaar de kenmerken van Liefde & Ambacht.” 

Dit artikel wordt u aangeboden door Liefde & Ambacht. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 12 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 14 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 20 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden