Met MOKKI introduceert Zara de rage van bubble tea in Veenendaal.
Met MOKKI introduceert Zara de rage van bubble tea in Veenendaal. Marco Diepeveen

MOKKI laat Veenendaal kennis maken met bubble tea

6 april 2022 om 13:05 Zakelijk

VEENENDAAL Het geduld van liefhebbers van de razend populaire bubble tea wordt eindelijk beloond. Want medio april opent MOKKI haar deuren in winkelcentrum Scheepjeshof. De eerste bubble tea shop van Veenendaal, gerund door de 16-jarige Zara Saliman.

,,Al een paar weken vroegen passanten wanneer we opengingen”, vertelt Zara, waarschijnlijk de jongste startende ondernemer van Veenendaal. ,,MOKKI is een primeur voor Veenendaal. In de grote steden schieten bubble tea shops als paddenstoelen uit de grond. Het is daar een hele sensatie.”

TAPIOCABALLETJES Bubble tea is een super hip drankje en vooral geliefd bij de jeugd. Overgewaaid uit Taiwan, met als basis gezoete thee gemixt met melk en ijs. De ‘bubbels’ zijn cassaveballetjes (een wortelknolgewas), ook wel tapioca genoemd. De chewy tapiocaballetjes hebben een zachte, gelatineachtige structuur, waardoor je ze makkelijk doorslikt. Bubble tea drink je door een rietje. 

,,Ik vind het leuk om die drankjes zelf te maken. Het luistert heel nauw in het proces, waarbij de zoetheid het belangrijkste is. Die zogenaamde boba-balletjes moeten 45 minuten lang koken voor de juiste structuur. Er bestaan diverse smaken bubble tea, waarbij je bijvoorbeeld mango, taro (een wortel uit Azië) en brown sugar als ingrediënten kunt toevoegen. Voor de bereiding hebben we een online cursus gevolgd bij een Thaise theesommelier. Onze bubble tea smaakt anders, authentieker, dan bij horecazaken die dit product erbij op de kaart zetten.” 

Zara’s ouders helpen mee bij MOKKI. ,,Het theecafé is Zara’s idee. Ze zit nog op school, wat natuurlijk altijd voorgaat. Eerst de mavo afronden op het Rembrandt College en dan naar het mbo. Gelukkig zijn er ook vriendinnen van haar die bijspringen in de bediening.”

MOCHI IJS Naast bubble tea serveert MOKKI (afgeleid van mok) ook koffie en gewone thee. Hoewel ‘gewoon’: deze theesmaken zijn vrij uniek en verfijnd en gemaakt door een tante van Zara, die in Amsterdam een theewinkel runt. ,,Ook onze gebakjes zijn heel speciaal”, vervolgt Zara. ,,Alles is huisgemaakt, bijvoorbeeld appeltaart, cheesecake en Japans mochi ijs. Mochi zijn gestoomde deegballetjes van kleefrijst met diverse heerlijke vullingen. In feite een soort soesjes gevuld met sorbetijs.” 

De bamboe-aankleding roept een oosterse sfeer op. Bestellen gaat heel snel en efficiënt, met een bestel- en betaalzuil buiten. MOKKI zit bij de ingang van de Scheepjeshof (nummer 96) en is doordeweeks geopend tot 20.00 uur. Zie www.mokkiboba.nl 

Deze advertorial wordt u aangeboden door MOKKI. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie