Afbeelding
Politie

Stomdronken automobiliste botst drie keer tegen dezelfde voorligger in Veenendaal

29 mei 2023 om 17:48 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Een 64-jarige automobiliste uit Veenendaal is zaterdagmiddag tot drie keer toe met haar personenauto tegen een voor haar stil staande personenauto gebotst. Achteraf bleek dat de bestuurster stomdronken achter het stuur zat.

Het gebeurde allemaal zaterdag rond 17.10 uur op de Wolweg in Veenendaal. De bestuurder van de stilstaande auto stond stil voor het rode verkeerslicht. In deze personenauto zaten op het moment van de aanrijding een Veenendaalse moeder met haar twee jonge kinderen. 

SLEUTEL UIT CONTACT

Een kordate getuige bood ongevraagd zijn hulp aan en haalde de sleutel uit het contact van de auto van de verdachte. De Veenendaalse moeder vroeg aan de verdachte of er een arts of de de politie moest komen. Geen van beide waren gewenst. 

2.5 PROMILLE

De adem van de 64-jarige rook naar alcohol. Dat de politie niet gewenst was bleek na de ademanalyse op het politiebureau. De uitslag was 1150 ug/l. 220 ug/l= 0.5 promille. Dus de verdachte had ruim 2.5 promille in haar bloed. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. 

DURE RIT

Het wordt al met al een hele dure rit voor de Veenendalase. Naast de forse boete voor rijden onder invloed zal zij ook het CBR-onderzoek naar haar rijvaardigheid/geschiktheid zelf moeten betalen. ,,Gelukkig heeft niemand letsel opgelopen”, aldus de Veenendaalse politie. ,,Ons team wil hierbij haar dank uitspreken voor de hulp en kordate actie van de getuigen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie