Afbeelding
Jan van den Brink

Oude verhalen herleven op 50-jarig reünie van de Achterbergse voetbalvereniging

15 september 2023 om 17:00 Verenigingen

ACHTERBERG VVA Achterberg bestaat vijftig jaar en dat moest gevierd worden. De voetballende leden van het eerste uur van VVA’71 kwamen naar de reünie, die in het clubhuis van VVA Achterberg op sportpark ‘De Meent’ werd gehouden. De oud-leden haalden samen oude herinneringen op. Leden die voor het eerst op het huidige sportpark tegen een bal trapten en/of die na hun actieve periode als bestuurslid, leider of trainer actief bleven. 

door Henk Jansen

Een aantal leden werden vanwege hun vijftig-jarig lidmaatschap gehuldigd. De vele aanwezigen kregen een schat aan oude foto’s te zien. Behalve foto’s en wedstrijdbeelden die op een groot scherm werden getoond, waren ze ook elders in het clubhuis op diverse plaatsen opgehangen. Daar werd vaak even bij stilgestaan. 

Foto’s, waarbij de oud-leden herinneringen ophaalden en met elkaar deelden. Ook van die spelers die er niet meer zijn, weggevallen zijn, maar nog steeds geroemd werden en worden om hun voetbalkwaliteiten en inzet voor de vereniging. De vele kleurrijke sponsorshirts, met daarop  bedrijfsnamen die in de kantine op diverse plaatsen waren opgehangen, bewezen dat ook het bedrijfsleven vijftig jaar trouw is aan de vereniging. 

KAMERAADSCHAP

,,Moet je nagaan, een vereniging die al vijf decennia lang wordt gedragen door leden, die voor de club door het vuur gingen en nog steeds gaan. Het is niet alleen het voetballen geweest, maar ook het kameraadschap onder elkaar’’, aldus Roef Beijnum.

Beijnum: ,,Van een keet, die diende als clubhuis en omkleedruimte, tot een volwaardig clubhuis met alle faciliteiten. We hebben dan ook een groot aantal trotse leden. Leden van het eerste uur, die nog steeds hun betrokkenheid bij de vereniging tonen’’. Charles van den Boven is ook één van die oud-leden van het eerste uur. ,,Na als speler actief te zijn geweest, ben ik clubscheidsrechter geworden en steek ik mijn handen nog steeds uit bij de klussengroep. Een groep van mannen die wekelijk tal van klussen op het sportpark. Binnen de vereniging heerst nog steeds veel kameraadschap.’’ 

De huidige VVA Achterberg voorzitter Egbert van den Burg begroette alle oud-leden en wist het volgende te melden: ,,Een feestelijke receptie volgt nog.”

Afbeelding
Afbeelding
Henk Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie