Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Pixabay

Meerdere Veense straatlantaarns langer defect

23 mei 2023 om 11:45 Politiek

VEENENDAAL Een kapotte lamp in de straat kan voorkomen. Meerdere uitgevallen lantaarnpalen gaan opvallen. En dit geeft bij sommige mensen tevens een gevoel van onveiligheid. Het CDA wilde van de wethouder graag horen waarom het langer duurt voordat in Veenendaal de lampen zijn gerepareerd.

,,Ik loop vaak een rondje Veenendaal-West en al geruime tijd zie ik een kapotte lantaarnpaal. Die is al vanaf oud en nieuw stuk, oftewel vernield. Een melding is netjes gedaan, want op de lantaarnpaal zit een sticker met de tekst ‘Melding is bij ons bekend en wordt zo spoedig mogelijk opgepakt’. En het gaat om meerdere lantaarnpalen. Inmiddels zijn we vijf maanden verder en aangezien we vanuit het CDA sociale veiligheid hoog op de agenda hebben staan en verlichting daar een belangrijk onderdeel van is, bij deze de vraag aan de wethouder of hij daarop wil reageren’’, vroeg Alies Katerberg in de raadscommissievergadering.

NIEUWE AANNEMER

Het college deelt de zorgen, maar heeft met verschillende bedrijven te maken die reparaties uitvoeren. ,,Een terecht punt. Als het gaat om ontsluitingswegen zijn wij in afwachting van een nieuwe aannemer. Waardoor de huidige geen grote voorraad meer aanlegt. Waardoor we af en toe lang moeten wachten. Als het gaat om de armaturen en schademasten in wijken worden die, als het goed is, binnen drie tot vijf werkdagen gerepareerd. En netstoringen worden als het goed is binnen één a twee dagen opgelost. Het signaal is terecht. Wij werken er hard aan om dit zo snel mogelijk opgelost te krijgen’’, beantwoordt wethouder Dylan Lochtenberg.

Peter Kuijpers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie