Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Saidi en El Hassnaoui verlaten Veenendaalse politiek na verkiezingen

19 januari 2022 om 10:38 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL Hassan Saidi en Saïd El Hassnaoui zijn bezig aan hun laatste weken als gemeenteraadslid in Veenendaal. Beiden geven aan na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar niet terug te keren in de lokale politiek.

door Arjan van den Berg

Hoewel de echte stoelendans van de raadszetels natuurlijk pas na de verkiezingen plaatsvindt, leek er soms al een voorschot op te worden genomen. Mila Jansen vertrekt straks van Lokaal Veenendaal naar VVD. Yasin Makineli stapte juist weer uit DENK om nog even door te gaan als fractie Makineli, in de hoop straks namens Lokaal Veenendaal een zetel in de wacht te slepen. 

VOORZITTER MOSKEE Hassan Saidi verliet al eerder D66 om de periode erna door te gaan als fractie Saidi. Vooral zijn woorden over het vertrekkende vertrouwen te paard in het debat over het NRC-artikel over de vermeende infiltratie van moskeeën maakten indruk. Toch was dat niet de reden dat hij zich de komende verkiezing niet verkiesbaar stelt. Al eerder nam hij de beslissing zich na de verkiezingen terug te trekken en zich onder meer richten op zijn voorzitterschap van moskee Nasser. 

Ook Saïd El Hassnaoui, die recent vertrok bij ProVeenendaal, laat een lege plek achter. Niet zonder humor zou hij het liefst nog even als ‘Fractie Functie Elders’ door het politieke leven zijn gegaan, maar ook zijn fractie blijft nog even zijn naam dragen tot de verkiezingen. 

BUCKETLIST ,,Mijn aandacht gaat straks weer volledig naar het zijn van een stand-up comedian, workshop docent, ondernemer en misschien ook weer trouwambtenaar. Ik ga niet meer verder in de politiek. Het was een leuke en leerzame ervaring die ik nu van mijn bucketlist af kan schrijven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie