Afbeelding
Aart Aalbers

Nog één kandidaat over bij aanbesteding warmtenet Veenendaal-Oost

8 oktober 2021 om 19:54 Politiek

VEENENDAAL Er is nog één kandidaat over in de aanbesteding voor de aanleg van het warmtenet in de nieuwe wijk Groenpoort in Veenendaal Oost. Maar of er een deal komt is zeker nog niet rond. Uiterlijk begin november moet er een besluit liggen.

door Arjan van den Berg

Ook in Veenendaal is er nog altijd veel vraag naar woningen en dus wordt er gestaag doorgebouwd, zoals in Oost. Daar zijn er plannen voor een nieuwe wijk Groenpoort. OVO heeft de opdracht om de grond te exploiteren, maar heeft bij het college de vraag neergelegd of de gemeente de aanbesteding voor de aanleg van het warmtenet op zich kan nemen als er niet of niet snel genoeg een private partner wordt gevonden voor het warmtebedrijf Groenpoort. Met die garantie kan er onverminderd door worden gebouwd.

Na besprekingen is er één kandidaat overgebleven, maar ETECK ligt nog niet helemaal op één lijn met de gemeente. Alle fracties zien er het nut van in dat er zo snel mogelijk gebouwd kan worden en in principe kan iedereen zich in het voorstel vinden. Wel waren er vragen van onder meer de VVD wat de eventuele risico’s kunnen zijn als de gemeente garant staat en hoe het kostenplaatje eruit gaat zien. DENK en Fractie Saïdi vroegen zich af hoelang er nog naar een eventuele partner gezocht gaat worden. 

HAMERSTUK Wethouder Martijn Beek verklaarde dat materiaal- en personeelskosten altijd anders uitvallen en dat hij over een tijdje wellicht wel een marge kon geven rond de kosten. ‘Over een tijdje’ is in dit geval begin november. Dan ligt er een bod op tafel. Of niet. In dat laatste geval gaan de partijen akkoord en kan het als zogenaamd hamerstuk als afgedaan beschouwd worden. Alleen de SP is daar nog niet zeker van.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie