Afbeelding
Thomas van Oorschot

Cabaretier Micha Wertheim met een nieuw ‘mindfuck-verzinsel’ in Theater Lampegiet

Podiumkunsten

VEENENDAAL De cabaretshows van Micha Wertheim zijn even uniek als eigenaardig. Zo was daar al eens de show waarbij Micha het hele decor afbrak. Of de voorstelling waarbij hij een online live optreden gaf, die toch niet zo live was als beloofd. Met ‘Voor heel even’, op vrijdag 3 februari in Veenendaal, gooit Micha het weer over een geheel andere boeg.

Het verzinnen van een nieuwe voorstelling begint altijd zonder enig idee waar het naartoe gaat. Zo begon de zoektocht naar ‘Voor heel even’ ook voor Wertheim. ,,Iedere voorstelling van deze cabaretier moet weer anders zijn dan die ervoor. Met een nieuwe, bijzondere invalshoek die speelt met spanning en verwachtingen. Zijn voorstellingen staan bekend om de onwaarschijnlijke en creatieve experimenten”, schrijft het theater in een persbericht. Micha Wertheim vertelt vol zelfspot: ,,Ik probeer al jaren mijn gebrek aan fantasie te verhullen door vormexperimenten.” 

‘Voor heel even’ draait om voorstellingsvermogen. Hoe kunnen we met onze fantasie de toch ietwat begrensde realiteit veranderen? ,,Tijdens de voorstelling laat Wertheim zien dat tegen de stroming ingaan vaak geen zin heeft. Luisteren en meebewegen is het enige dat er dan nog op zit. En dan maar kijken waar de stroming je brengt, toch? Door vertrouwen te hebben in zijn eigen verbeeldingskracht en die van het publiek, weet de cabaretier, voor heel even, een nieuw levensvatbaars ‘iets’ neer te zetten. Wat dat ‘iets’ is, kan het publiek tijdens de voorstelling zelf ontdekken.”

De voorstelling begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lampegiet.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46