Afbeelding
Thomas van Oorschot

Cabaretier Micha Wertheim met een nieuw ‘mindfuck-verzinsel’ in Theater Lampegiet

24 januari 2023 om 06:55 Podiumkunsten

VEENENDAAL De cabaretshows van Micha Wertheim zijn even uniek als eigenaardig. Zo was daar al eens de show waarbij Micha het hele decor afbrak. Of de voorstelling waarbij hij een online live optreden gaf, die toch niet zo live was als beloofd. Met ‘Voor heel even’, op vrijdag 3 februari in Veenendaal, gooit Micha het weer over een geheel andere boeg.

Het verzinnen van een nieuwe voorstelling begint altijd zonder enig idee waar het naartoe gaat. Zo begon de zoektocht naar ‘Voor heel even’ ook voor Wertheim. ,,Iedere voorstelling van deze cabaretier moet weer anders zijn dan die ervoor. Met een nieuwe, bijzondere invalshoek die speelt met spanning en verwachtingen. Zijn voorstellingen staan bekend om de onwaarschijnlijke en creatieve experimenten”, schrijft het theater in een persbericht. Micha Wertheim vertelt vol zelfspot: ,,Ik probeer al jaren mijn gebrek aan fantasie te verhullen door vormexperimenten.” 

‘Voor heel even’ draait om voorstellingsvermogen. Hoe kunnen we met onze fantasie de toch ietwat begrensde realiteit veranderen? ,,Tijdens de voorstelling laat Wertheim zien dat tegen de stroming ingaan vaak geen zin heeft. Luisteren en meebewegen is het enige dat er dan nog op zit. En dan maar kijken waar de stroming je brengt, toch? Door vertrouwen te hebben in zijn eigen verbeeldingskracht en die van het publiek, weet de cabaretier, voor heel even, een nieuw levensvatbaars ‘iets’ neer te zetten. Wat dat ‘iets’ is, kan het publiek tijdens de voorstelling zelf ontdekken.”

De voorstelling begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lampegiet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie