Leden van toneelvereniging de Hucht
Leden van toneelvereniging de Hucht Jan van den Brink

Herstart toneelvereniging de Hucht met leertraject in Rhenen

8 februari 2024 om 13:39 Podiumkunsten

RHENEN Na de grote openluchttheatervoorstelling van de ‘Cunera van Rhenen’ kreeg de Rhenense amateurtoneelclub de Hucht veel aanmeldingen van spelers om verder te gaan met toneel. Nu wordt de spelers wegens hun beperkte toneelervaring een persoonlijk leertraject aangeboden.

Door de coronamaatregelen die enkele jaren geleden golden, kregen de leden van de Hucht geen mogelijkheid om voorstellingen op te voeren. Dit had een grote terugloop van toneelspelers als gevolg. Het toneelstuk ‘Kortsluiting’ werd in 2022 in de tuin van Stadsmuseum Rhenen werd dan ook door slechts twee eigen spelers en twee gastspelers opgevoerd. Daarom speelden de spelers van de Hucht in september 2023 mee in de grote openluchttheatervoorstellingen van de ‘Curena van Rhenen’. Dit leidde tot grote vreugde van de vereniging tot vele aanmeldingen van spelers en figuranten bij de Hucht om verder te gaan met toneel.

Wegens de beperkte toneelervaring van de spelers, wordt hen als herstart een persoonlijk leer- en ontwikkeltraject aangeboden met enkele kleine opvoeringen met ervaren theaterdocent en regisseur Karin Schardt. Dit traject is afgelopen maandagavond 5 februari van start gegaan met tien spelers, maar aanmelden kan nog steeds. Verder wordt ook nog naar nieuwe mannelijke spelers gezocht. Informatie over de Hucht en het aanmelden is te verkrijgen via toneeldehucht@live.nl of via 06-29593764.

Leden van toneelvereniging de Hucht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie