v.l.n.r. Zilveren medaillewinnaars Jens Akkermans, Stijn de Moel en Dikan Veer.
v.l.n.r. Zilveren medaillewinnaars Jens Akkermans, Stijn de Moel en Dikan Veer. Rogier de Moel

Succes voor Nederlandse jeugd op EK Karate

18 september 2023 om 15:58 Overig Deel je nieuws

Soumagne (België), 17 september 2023: Nederlandse jeugd karateka’s hebben op het Europees Kampioenschap Karate Goju-Ryu in België de tweede plaats behaald in de landen teamcompetitie.

Van 14 tot 17 september werd in het Belgische Soumagne de 20e editie van het EK Goju-Ryu Karate gehouden. Goju-Ryu is een van de vier traditionele karatestijlen en is Japans voor hard-zachte stijl. In totaal deden 900 karateka’s uit 11 landen mee. Team Goju-Ryu Netherlands werd vertegenwoordigd door 23 vechters.

De karateka’s Stijn de Moel en Dikan Veer van Sportschool van Laar (Rhenen/Elst) vormden samen met Jens Akkermans van BVL Fighting (Geldermalsen) het team cadetten heren (16/17 jaar). Onder leiding van coaches Leen van Laar en Lean van Brenk wisten zij beslag te leggen op een mooie tweede plaats door in de halve finale het team uit Tsjechië te verslaan (2-0). In de finale was Roemenië te sterk (2-0). Portugal en Tsjechië eindigden op een gedeelde derde plaats.

Op de individuele nummers grepen de in Rhenen trainende Dikan Veer en Gijs Westeneng net naast het brons. Leen van Laar is trots op de prestaties van zijn pupillen: “Dit is het tweede jaar dat we met ons wedstrijdteam meedoen aan internationale toernooien. Deze zilveren medaille is een prachtig resultaat en smaakt naar meer!”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie