KWF collectant
KWF collectant KWF

Veenendaal haalt € 44.003,44 op voor KWF Kankerbestrijding

18 september 2023 om 11:30 Overig Deel je nieuws

Veenendaal, 18-09-2023

 – Tijdens de KWF-collecteweek in Veenendaal is door vrijwilligers maar liefst 44.003,44  euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt.

Dankbaar voor de giften

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Veenendaal heel dankbaar voor hun gift”, zegt Pamela Koops, coördinator van collecteteam Veenendaal.

Doneren via de QR-code

Dit jaar belden de collectanten voor het 2e jaar op rij aan met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Hierdoor zijn de giften direct binnen. En konden we elke dag online zien hoeveel er al was opgehaald!” Dit was dit jaar 30.385,09 euro.

Ook collecteerden veel vrijwilligers via WhatsApp. “Veel mensen vinden dat een fijne manier om te doneren.” Hiermee werd er het prachtige bedrag van 13.618,35 euro opgehaald.

In Veenendaal gingen er dit jaar meer dan 260 vrijwilligers op pad , waarvan er dit jaar 14 collectanten al 10 jaar , 7 collectanten 20 jaar, 6 collectanten 30 jaar en 2 collectanten zelfs 40 jaar actief zijn voor het KWF!

Hier zijn wij als collecteteam zeer dankbaar voor dat deze vrijwilligers zich elk jaar weer willen inzetten voor dit mooie doel.

Collectant gemist? 

Wilt u volgend jaar mee collecteren voor KWF? Dan kunt u zich aanmelden via kwfveenendaal@gmail.com. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte 

Noot voor de redactie  Voor meer informatie over de KWF-collecteweek in Veenendaal, neem contact op met Pamela Koops , 06-39429378 , pakoops@live.nl  

Over KWF Kankerbestrijding Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maken wij al ruim 70 jaar het verschil. We bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als IPSO centra en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven. KWF. Tegen kanker. Voor het leven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie