Afbeelding
PWN
Ingezonden

Regentonnen voor regenwater

· leestijd 1 minuut Opinie

De meeste inwoners van de gemeente Rhenen houden van tuinen, in welke vorm en afmeting dan ook. Met bloemen, struiken, boompjes en bomen. Wij geven dit al dit mooie groen water als het nodig is – water uit de kraan: drinkwater.

Over het water geven gaat mijn verhaal. Het lijkt mij van groot belang om te beseffen dat we regenwater moeten gaan gebruiken. In de krant las ik: “We gebruiken zo’n 120 liter drinkwater per persoon per jaar. Daar drinken we slechts 2 liter van!” De rest wordt gebruikt voor zaken waarvoor regenwater of gerecycled drinkwater prima geschikt is. Wordt het niet tijd dat we anders met ons drinkwater omgaan? Het is niet onwaarschijnlijk dat de kinderen van nu te maken gaan krijgen met problemen met de kwaliteit van ons drinkwater (door bodemvervuiling en verzilting) en, wellicht, met een tekort aan drinkwater. Als we ze nu leren dat regenwater belangrijk voor de tuin is, helpen wij onze kinderen op een eenvoudige manier het eventuele tekort aan drinkwater straks, te verminderen. Gemeente, wat dacht u van het idee om centraal regentonnen (minimaal 200 liter) in te kopen en tegen een aantrekkelijke prijs te koop aan te bieden aan de inwoners? 

Koppel deze regentonnen aan regenpijpen, om met het opgevangen regenwater de planten en de bomen water te geven. Ook jonge, gemeentelijke, aanplant heeft onze hulp hard nodig. Zeker nu de temperaturen stijgen, hittegolven vaker voorkomen en de regenbuien regelmatig veranderen in heftige plensbuien. Plensbuien die wel in de regentonnen kunnen worden opgevangen. Plensbuien die niet door de droge bodem kunnen worden opgenomen omdat het water meteen wegstroomt het riool in – voor zover het riool dit aankan...

Met vriendelijke groet,

Mw. Anne M. Uiterwijk, Rhenen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 16 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ gisteren