Foto van de vlag op het hoogste punt.
Foto van de vlag op het hoogste punt. Zorggroep Charim

Nieuwbouw tweede gebouw ‘t Boveneind bereikt hoogste punt

25 januari 2023 om 16:25 Nieuwbouw

VEENENDAAL Het was afgelopen vrijdag een feestelijke dag voor zorgorganisatie Zorggroep Charim en ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen. De nieuwbouw van het tweede gebouw van locatie ’t Boveneind in Veenendaal heeft het hoogste punt bereikt. Dat werd op de bouwplaats op symbolische wijze gevierd met een gehesen vlag en een traktatie voor de bouwvakkers, bewoners en medewerkers van ’t Boveneind en het nabijgelegen Dragonder. 

De bewoners van het huidige Dragonder verhuizen in het najaar van 2023 naar het tweede gebouw van ’t Boveneind. Met grote belangstelling bekijken ze de werkzaamheden van de bouwvakkers die werken aan hun nieuwe thuis. In het nieuwe moderne pand wordt er dementiezorg en somatische zorg geleverd en zijn er ruimere appartementen. Daarnaast wordt de nieuwbouw omringd door een groene parkomgeving. 

Naast Zorggroep Charim en Van Wijnen werken gemeente Veenendaal, Veenvesters en Zegers Bouw aan de ontwikkeling van een veilige leefomgeving voor senioren in het gebied rondom de Prins Bernardlaan, Kleine Beer, Lemoen en Korte Dreef. Bij de inrichting van het gebied wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van mensen die minder mobiel zijn. 

De tweede fase van de nieuwbouw van ‘t Boveneind wordt in juli 2023 opgeleverd en in september verhuizen de bewoners naar het nieuwe gebouw. Er zijn meer appartementen dan de huidige zorglocatie en daarom kunnen er meer bewoners gehuisvest worden vanaf de verhuizing. Locatiemanager Francis Bloemendaal zegt: ,,We zijn blij dat we met dit nieuwe gebouw vanaf het najaar meer bewoners vanuit Veenendaal en omgeving zorg kunnen verlenen. Dat vraagt ook om meer zorgverleners. Daarvoor werven we nu alvast nieuwe collega’s, zodat er later dit jaar gestart kan worden met een nieuw en compleet team.” 

Wie wil werken op deze gloednieuwe locatie in een nieuw zorgteam kan zich aanmelden via www.werkenbijcharim.nl/boveneind 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie