Afbeelding
Femke van Erp/ICSadviseurs

Nieuw kindcentrum aan de Bantuinweg geopend

6 september 2021 om 12:15 Nieuwbouw

RHENEN Wethouder Hans Boerkamp heeft vorige week de sleutels in ontvangst genomen van het nieuwe kindcentrum aan de Bantuinweg. Dit wordt het nieuwe thuis van Daltonschool Rhenen, Speel Inn De Regenboog Rhenen en het bestuursbureau van PPO de Link. Tijdens de feestelijke opening werd ook de naam van het kindcentrum onthuld: KC De Horizon.

De voormalige gebruikers van het oude schoolgebouw krijgen ook in het gloednieuwe kindcentrum weer een plek. De school en de kinderopvang werken nauw samen en begeleiden kinderen van 0 tot 12 in een doorlopende leerlijn. Uiteraard kunnen ouders ook alleen voor de school of alleen voor de opvang kiezen. 

DUURZAAM Het nieuwe kindcentrum is een bijna energieneutraal (BENG) gebouw, heeft geen gasaansluiting en werkt volledig op elektriciteit. Op het dak liggen zonnepanelen. Dankzij een investering van het schoolbestuur zelfs veel meer dan voor BENG nodig is. Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de inrichting van het schoolterrein. Het schoolplein krijgt zoveel mogelijk groen, wat gunstig is bij warmte en regenbuien. Bovendien is het leerzaam voor de kinderen. In de buurt wordt binnenkort een schoolzone aangelegd. Daarin staan voetgangers en fietsers centraal. Hiermee worden kinderen en hun ouders gestimuleerd om met de fiets of lopend naar school te komen. 

VERHUIZEN Deze maand verhuizen Speel Inn De Regenboog en het bestuursbureau naar de nieuwbouw. Daltonschool Rhenen volgt in de kerstvakantie. In de tussenliggende periode wordt nog een deel van het oude schoolgebouw gesloopt en wordt het schoolterrein verder afgemaakt. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie