Afbeelding
The Gospel People

The Gospel People: Black gospel uit de Verenigde Staten live in Veenendaal

29 november 2023 om 14:41 Muziek

VEENENDAAL De Gospel People, afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten, komen voor hun jaarlijkse tournee door Europa ook naar Nederland. Zeven toegewijde en bijzonder muzikale zangers brengen de traditie van Mahalia Jackson door de wereld. Hun concert in de Basiliek in Veenendaal vindt plaats op 13 december vanaf 20.00 uur.

Gospel is de muziek van de Afro-Amerikaanse cultuur. Begonnen als een schreeuw van wanhoop en een poging tot verlossing uit de slavernij en verder ontwikkeld als een uitroep van hoop en verbinding. Deze muziek raakt velen wereldwijd en is in de afgelopen eeuwen van grote invloed en ondersteuning geweest op velen die zorgen en ellende moesten verdragen.

De muziek heeft geleid tot de verdere ontwikkeling van soul, blues en jazz in zich en is in Nederland zeer geliefd onder alle religies. Vooral door de passie en de vreugde die mensen van alle gezindten waarderen.

De zeven zangers van de Gospel People brengen in een 2 uur durende show een grote range van alle klassieke gospel songs zoals ‘Amazing Grace’, ‘Oh Happy Day’, ‘We are the World’. Door hun authentieke en originele uitvoering zijn ze het voorbeeld voor vele Nederlandse koren die in deze tijd gospel en kerstliederen zingen in de kerken en theaters.

Het concert is een initiatief van de Wageningse internationale concertorganisatie Wigt International, die al meer dan 50 jaar wereldwijd jaarlijks duizenden concerten in alle landen van Europa mogelijk maken met internationale artiesten. Bekend als pionier voor tournees met legendarische grootheden die zij als eerste tot ver in de uithoeken van Europa en Azië brachten. Zij vond de Basiliek in Veenendaal de geëigende plaats om deze Gospel te brengen.

Lezers van De Rijnpost.nl kunnen met een korting van 7,50 euro kaartjes kopen via de website van de Basiliek. Zie ook de advertentie in De Rijnpost van 29 november.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie