Afbeelding
Wim Lanser

The African Mamas brengen Soweto-sound naar Theater Lampegiet

17 maart 2023 om 07:00 Muziek

VEENENDAAL The African Mamas komen zondagmiddag 26 maart naar Theater Lampegiet. In Graceland laten zij het publiek het album van Paul Simon herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas een show waarin de originele Soweto-sound feilloos naar voren komt.

Het album Graceland van Paul Simon is een mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek. De sensatie kreeg destijds veel kritiek en commentaar. De anti-apartheidsbeweging was niet blij dat Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak en terwijl veel grote sterren kritiekloos op bleven treden, werd Simon mikpunt van kritiek. 

Graceland The Concert gaat voorbij aan alle commentaar van toen en is vooral een muzikale belevenis. Een sensatie die een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound en zo de geschiedenis herschreven heeft keert deze maand terug naar het grote podium. The African Mamas willen met dit concert een sterk signaal afgeven. Deze sterke vrouwen stralen de kracht uit, om zelf het heft in handen te nemen en in opstand te komen tegen het misbruiken van andere mensen. Graceland brengt mensen samen.

Zondagmiddag 26 maart 2023 in Theater Lampegiet. De voorstelling begint om 15.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor 35 euro via www.lampegiet.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie